Prosječna zagrebačka plaća 1.302 eura

Pixabay.com
Ilustracija, novac Foto: Pixabay.com

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 1.302 eura, što je nominalni pad za 1,6 posto u odnosu na ožujak te porast za 11,3 posto u odnosu na travanj 2022. godinu, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za travanj na razini Hrvatske, kako prenosi Hina, koja je iznosila 1.122 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 180 eura.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za travanj ove godine isplaćena je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 4.903 eura.

Najniža je plaća, pak, isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 703 eura.

Medijalna neto plaća za travanj iznosila je 1.066 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za travanj 2023. iznosila je 1.850 eura, što je nominalni pad za 1,9 posto u odnosu na ožujak te porast za 12,7 posto u odnosu na travanj 2022. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari