Petr Šigut, Siterice.hr: Obitelji se više ne boje tražiti pomoć oko djece i kućanstva

Foto: Cottonbro Studio/Pexels

Zamislite da na jednom mjestu možete pronaći nekoga tko će vam čuvati djecu ili kućne ljubimce, brinuti se o starijima, pa čak i očistiti stan. Sve to nudi platforma Siterice.hr koja se nedavno pojavila na hrvatskom tržištu, i to kao produžetak priče započete u Češkoj.

“Svoju prvu platformu (Hlídačky.cz) pokrenuli smo u Češkoj, no danas smo već prisutni u Slovačkoj (Hlídačky.sk), Mađarskoj (Bébicsősz.hu) i Hrvatskoj (Siterice.hr). Imamo preko 500.000 korisnika i deset godina iskustva u vođenju platforme za brigu”, objasnio je u razgovoru za Financije.hr suosnivač i CEO Petr Šigut.

Na pitanje zašto su za širenje svoga poslovanja izabrali upravo Hrvatsku, naveo je kako smatra da je zemlja na dobrom putu i da mlade obitelji žele usluge poput čuvanja djece i čišćenja.

“Očekivana smjena generacija je stigla – obitelji koje se ne boje tražiti pomoć oko djece i kućanstva. Prelazak na euro također je bio pozitivan signal za nas – to malo pojednostavljuje širenje jer nema potrebe za posebnim valutnim računima, računovodstvenim prilagodbama i slično”.

Pri ulasku na naše tržište akvizirali su već postojeću i u okvirima lokalne zajednice etabliranu platformu Dadilja.hr. Siterice.hr trenutno imaju 5.000 korisnika, od čega su 4.000 same bejbisiterice, a preostalih tisuću obitelji.

“Radimo slično kao Airbnb – platforma povezuje obitelji (potražnja) i siterice (ponuda). Trudimo se biti što praktičniji s jednostavnom pretragom, modernim načinom dopisivanja sličnim Messengeru ili Whatsappu i rezervacijama s osiguranjem”, ističe Šigut.

Petr Šigut / Foto: Promo

Planiraju biti dostupni ne samo u svakom gradu, već i u svakom dijelu Hrvatske jer se obitelji, što je slučaj i u drugim zemljama, sve više naseljavaju i u pregrađima.

Usluga je zasad besplatna, dok će u budućnosti uvesti pretplatnički model.

“Vidimo model pretplate – isti kao Netflix ili Spotify, kao najbolji. Neuzimanje provizije od siterica omogućuje nam da se bolje uskladimo s obiteljima, sitericama i pomažemo im da se povežu, umjesto da budemo posrednici”.

Kod ostavljanja djeteta ili starijih članova obitelji na čuvanje, jedna od najvažnijih ako ne i najvažnija stavka svakako je povjerenje, odnosno sigurnost. Zasad imaju tri verifikacijska centra, dva u Češkoj i jedan u Slovačkoj.

“Na Siterice.hr radimo s online provjerama kao što je provjera osobnog dokumenta, a uskoro dodajemo i videoprovjeru. Gdje je to dostupno, povezujemo se i sa uslugama treće strane (kao što su banke ili pružatelji usluga provjere identiteta) kako bismo unijeli još jedan sloj provjere”, napomenuo je Šigut.

Za kraj nas je upoznao i s planovima njihove platforme, kako onim skorašnjim tako i s planovima za iduću godinu.

“Tijekom prosinca planiramo pokrenuti iPhone i Android aplikacije za Siterice.hr. U 2024. godini naš plan je porast na 100.000 korisnika u Hrvatskoj. Naravno, voljeli bismo otvoriti i Verifikacijski centar u Zagrebu, ako rast bude išao dobrim putem”.

3 Odgovora

  1. Tko god si moze priustiti, samo neka si priusti.. zato i radimo da si platimo usluge i olaksamo si zivot

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari