Platforma na kojoj freelanceri i klijenti pronalaze jedni druge

Foto_ Pixabay/Pexels

U brojnim tekstovima i televizijskim prilozima o freelancerima mogli smo doznati koje su prednosti i mane takvog životnog odabira, što ih je nagnalo na slobodniji iako nesigurniji pristup poslovanju, kao i koje su najvažnije razlike u odnosu na sve koji rade “od devet do pet”.

Ono što se, međutim, u tim prilozima rijetko, gotovo nikada ne spominje, je kako freelanceri pronalaze svoje poslove i angažmane. U toj potrazi u posljednje vrijeme dobili su vrlo koristan i vrijedan alat u obliku Tražim.hr, digitalne platforme za freelancere iza koje stoji tvrtka Tražim d.o.o. iz Splita.

“Pokretanje vlastitog freelancing poslovanja često može biti zastrašujuće, posebno zbog jezičnih barijera i rizika od prijevare. Direktor i vlasnik tvrtke Domagoj Protrka došao je na ideju o pokretanju ove platforme prilikom vlastitog freelancanja na stranim platformama, gdje je jezična barijera često predstavljala veliki izazov”, uvodi nas u priču Darija Milić, izvršna direktorica platforme Tražim.hr.

Nakon ispunjenja tehničkih uvjeta za širenje na regionalno tržište, platforma je sada dostupna svim freelancerima i klijentima. S jedinstvenim poslovnim modelom, koji je hibrid Fiverra i Freelancer.hr, platforma omogućuje freelancerima da se registriraju i objave svoje usluge. Klijenti mogu pretraživati i odabrati ponuđene usluge, dok je freelancerima omogućeno pregledavati otvorene projekte i poslati svoje ponude.

“Da bi zaštitili korisnike od mogućih međusobnih prijevara, implemetirali smo visoku razinu zaštite prilikom sklapanja, odrađivanja i isporuke usluga. Freelanceri mogu postaviti svoje “milestones”, osiguravajući se da neće biti prevareni. Klijenti, pak, mogu poslati izravne “custom” ponude, a nakon prihvaćanja iste freelanceri mogu biti potpuno sigurni da će biti plaćeni”, pojašnjava Milić.

Darija Milić (Foto: Privatna arhiva)

Trenutno imaju više od 20.000 registriranih korisnika i preko 1.000 freelancera, a mnogo ulažu i u marketing te promoviranje usluga koje freelanceri nude. Ekipa Tražim.hr broji pet članova, četiri iz Hrvatske i jednog iz Srbije.

Ekspanzija na regionalno tržište, kažu, njihov je novi poslovni model, a cilj pozicionirati se kao vodeća regionalna freelance platforma.

Osim toga, u pripremi imaju i novu platformu – Stručnjak.hr, koja će biti specijalizirana za usluge koje se ne obavljaju digitalno, kao što su keramičarski, vodoinstalaterski i slični poslovi. Cilj platforme je olakšati pronalazak kvalitetnih izvođača ovih usluga, ali i filtrirati nekvalitetne.

Darija Milić nas je upoznala i s planovima i ambicijama njihove tvrtke.

“Uz stalni porast potrebe za freelancerima od pandemije do danas, dolazak umjetne inteligencije otvara nove mogućnosti za radna mjesta koja do sada nisu postojala. Tražim.hr se nameće kao ključna platforma koja podržava ovu tranziciju”, istaknula je.

6 Odgovora

  1. Super da je Freelancerima omogućeno pregledavati otvorene projekte i poslati svoje ponude.

  2. Inače sam freelancer u IT sektoru i mogu reći da je ovo jako korisno. Svakako podržavam i novi projekt, super je da smo se digitalizirali i da nam je sve na domak ruke. Svaka čast!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari