Moss Art: Komadić prirode u svakodnevnom prostoru

Moss Art
Valentina Pop, vlasnica obrta Foto: Moss Art, Osijek

Valentina Pop iz Osijeka svoju ljubav prema prirodi pretočila je u maleni brend po imenu Moss Art kojemu je, kako kaže, zadatak da prirodu približi svakodnevnom životu. Njeni proizvodi stvoreni su za osobe koje vole realističnu biljnu umjetnost bez posvećenosti redovnoj njezi.

Brend potiče zaštitu okoliša kroz upotrebu recikliranih i održivih materijala, a Valentina kreira proizvod koji je dugotrajan i lako održiv. Cilj joj je, kako kaže, u svakodnevni prostor unijeti komadić prirode. Za Financije.hr kaže da se ovaj posao rodio iz hobija.

„Ideja za Moss Art nije krenula samo iz toga da pokrenem posao već se sam hobi, nakon koju godinu, prikazao kao interesantna poslovna prilika. Nakon terarija kao početnog proizvoda, dobila sam želju napraviti nešto više uz pomoć mahovine, kao što nam i samo ime obrta kaže, prateći trendove u biofilnom dizajnu. Godine 2020. je ideja zelenih panela od stabiliziranog bilja krenula i iskustvom se nadograđivala do znanja s kojim raspolažem danas“, kaže Pop.

Počeci joj nisu bili zahtjevni, jer je još od prvih dana i prvih terarija bila posvećena marketingu na društvenim mrežama.

Moss Art
Zidni panel, Foto: Moss Art, Osijek

„Od samih početaka moja Moss Art priča se odvijala i na društvenim mrežama, koje mislim da su me vrlo dobro predstavile tržištu i prije otvaranja samoga obrta, a sada godinu dana poslije u Moss Artu nas radi troje. Naravno, veliku podršku nam čine i stalni vanjski suradnici poput naše fotografkinje i stolara te obavljaju odličan posao koji također vole kao i ja ovaj svoj “zeleni” dio, pa stvaramo pravu malu ekipu“, kaže Valentina Pop, naglašavajući da kreativni posao ponekad može biti i iscrpljujući.

Ovaj vrijedni tim uvijek stavlja kvalitet ispred kvantiteta, što iziskuje i više vremena. Zato im se desi, kako kažu, da police zbog veće potražnje, nerijetko budu poluprazne.

Nakon što nam drveni okviri budu spremni za popunjavanje u nekoliko sati se može izraditi panel prosječne veličine od recimo 50-60cm. Međutim, osim njegove veličine, veliku ulogu igra i to koliko ćemo se posvetiti detaljima, kako bi on imao smisla u dizajnu. Biljke moraju biti povezane kao da pokazujemo jedan komadić šumskog tla, a mahovine usklađene bojom, bez previše neonskih tonova ili neprirodne zelene boje. Veliku ulogu u cijelom tom kreativnom izražavanju nam čini i boravak u šumi. Kada vidite kako biljke rastu u svojim prirodnim staništima onda se vrlo lako pronađe inspiracija za rad“, pojašnjava za naš portal Valentina Pop.

Moss Art
Terarij, Foto: Moss Art, Osijek

Kupci terarija uglavnom im dolaze iz Osijeka. Bar do sada jer, kako kaže, u zadnjih nekoliko mjeseci narudžbe panela baziraju na prodaji širom cijele Hrvatske, a vaše parče prirode će vam dostaviti i poštom.

Iako mali i novoosnovani obrt, svoj rad su promovirali i u Zagrebu, na najvećem sajmu interijera.

Dosadašnja najzanimljivija narudžba zelenog panela bila je za jednu jahtu na Jadranu, a moram priznati da smo uživali u montaži skoro isto kao i u izradi“, kaže Pop.

Od obrta i svojih ruku kaže da se može živjeti dobro, iako ističe da joj je ovo prva godina u kojoj još uči sve administrativne stvari, kao i potrebe praćenja proizvodnje.

„Zapravo, od svakog rada se može živjeti onoliko koliko će si osoba dati truda“, kaže vlasnica obrta Moss Art iz Osijeka.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari