Skupština HGK: Počinje obnova motela Panorama u Rijeci

HGK/Press
Skupština HGK, Foto: HGK/Press

Motel Panorama u Rijeci, koji je u vlasništvu Hrvatske gospodarske komore (HGK) i trenutačno je u derutnom stanju, bit će rekonstruiran i nadograđen a cijeli projekt bi trebalo da bude završen do 2025. godine, rečeno je danas tijekom Konstituirajuće skupštine HGK.

Projekt rekonstrukcije i nadogradnje ovog motela će se u najvećem dijelu raditi prema planovima arhitekta Ivana Vitića, koji je i projektirao originalan izgled motela sagrađenog 1965. godine. Plan je da se obnova i nadogradnja završi do kraja 2025., ali je predsjednik HGK, Luka Burilović naglasio da je moguće da cijela rekonstrukcij potraje i duže. Burilović je istaknuo da će se u motelu Panorama koristiti hrvatski proizvodi i da će fokus biti na promoviranju tih proizvoda.

Potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj, Tomislav Radoš, rekao je i da će na sljedećoj sjednici biti predstavljene financijske projekcije za motel i da će se prihodima od tog motela financirati drugi projekti HGK. Najavio je i obnovu još jednog hotela u Splitu.

Na današnjoj sjednici izabrani su i članovi Skupštine HGK, članovi Upravnog odbora HGK te predsjednik i članovi Nadzornog odbora HGK.

“Ušli smo u godinu koja se naziva superizborna godina u kojoj nas očekuju tri izborna ciklusa. Nadamo se da će godinu obilježiti smanjenje inflacije i da možemo očekivati stabilnu zaposlenost. Naše gospodarstvenike će sigurno i dalje zabrinjavati nedostatak radne snage i potrebna prilagodba na zelenu tranziciju. U razradi imamo prvi integracijski program za strane radnike i cilj je smanjiti barijere koje imamo s njima te pokušati ih upoznati s kulturom i društvom”, rekao je, u uvodnom obraćanju, predsjednik HGK Luka Burilović.

HGK/Press
Luka Burilović, predsjednik HGK Goto: HGK/Press

“To je jedan od prvih koraka u njihovoj nužnoj integraciji. Radimo na sporazumu s Ministarstvom rada i s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje vezano uz moguće otvaranje dva ili tri regrutna centra u inozemstvu gdje bi se malo više obratila pozornost na strane radnike i gdje bi se regrutirali kvalitetni radnici. Dakle, kad dobijete radnika iz inozemstva da znate na što možete računati”, dodao je Burilović.

Mandat izabranih članova Skupštine HGK i verifikacijske komisije te članova Upravnog odbora, kao i predsjednika i članova Nadzornog odbora HGK, trajat će od 2024. do 2028. godine.

Skupština Hrvatske gospodarske komore u ovom sazivu imat će 93 člana, od toga je 78 iz županijskih komora, a 15 iz Udruženja/Zajednica HGK.

22 Odgovora

  1. Legalno reketarili poduzetnike da bi mogli sa njihovim novcem obnavljati nekretninu koja je u njihovom vlasništvu. Top.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari