Vlada daje 405 tisuća eura za sufinanciranje pokusnih polja navodnjavanja

Marija Vučković. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o izmjeni Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za 2023. temeljem koje se sredstva za provedbu programa povećavaju sa 212,4 tisuće eura, na 405,2 tisuće eura, piše agencija Hina.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je podsjetila kako je Vlada na sjednici održanoj 23. veljače ove godine donijela odluku o donošenju Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za 2023. temeljem čega je donesen pravilnik te je proveden javni poziv.

“Uvidom u prijave ustanovljen je interes većeg broja korisnika te je potrebno povećati financijsku omotnicu, stoga se predlaže da se sredstva za provedbu Programa povećaju sa 212.357 eura na 405.223 eura”, kazala je Vučković, napominjući da su sredstva osigurana u proračunu, na razdjelu Ministarstva poljoprivrede.

Temeljem javnog poziva, kako je navela, prijavu je podnijelo pet znanstveno-istraživačkih institucija – zagrebački Agronomski fakultet, Hrvatski šumarski institut, osječki Fakultet agrobiotehničkih znanosti, BC Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja te Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.

Programom se sufinancira uspostavljanje pokusnih polja za istraživanje navodnjavanja poljoprivrednih kultura, a potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih sredstava s intenzitetom do 100 posto prihvatljivih troškova, pojasnila je Vučković.

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari