Uber tijekom zagrebačkog Adventa zabilježio porast vožnji od 50 posto

Foto: Promo

Zagreb je krajem prošle godine, bio najposjećeniji hrvatski grad tijekom Adventa, s porastom od 17 posto u dolascima i deset u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine.

Pokazali su to podaci Turističke zajednice grada Zagreba, prema kojima popularnost glavnog grada Hrvatske, tijekom adventskih mjeseci, potvrđuju i rezultati Ubera koji je tijekom zimskih mjeseci ostvario značajan rast vožnji.

Naime, za vrijeme adventskog razdoblja, točnije od 5. prosinca 2023. do 15. siječnja 2024., Uber je u Zagrebu zabilježio porast putovanja od preko 50 posto u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije.

Kao i prošlih godina, osim kratkih gradskih vožnji korisnici su putovali i na znatno dužim relacijama.

Najduža vožnja od čak 417 kilometara tako je zabilježena od Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb do Splita.

Osim hrvatskih korisnika, tijekom zagrebačkog Adventa usluge su najviše koristili korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Austrije, Francuske te Švicarske.

“Kao što rezultati pokazuju, Hrvati i turisti svakodnevno prepoznaju Uber kao sigurnu opciju usluge prijevoza. Nama je sigurnost prioritet u poslovanju, što dokazuju i brojne opcije u aplikaciji poput iskazivanja cijene unaprijed ili dijeljenja vožnje s drugim korisnicima”, istaknula je Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari