Uber prvi puta zaključio tromjesečje s dobiti

pixabay.com
Vožnja uberom, ilustracija Foto: Pixabay.com

Digitalna platforma za usluge prijevoza izvijestila je da je drugo tromjesečje zaključila s dobiti, prvi puta otkada je osnovana, i najavila da planira proširiti poslovanje i na putovanja na odmor. Uberov prihod porastao je u razdoblju od travnja do lipnja za 14 posto, na 9,2 milijarde dolara, prenosi Hina.

U Europi, Latinskoj Americi, Africi, na Bliskom istoku i u azijsko-pacifičkoj regiji zabilježen je rast oko 30 posto. U SAD-u i Kanadi porastao je, pak, samo za četiri posto zbog slabih rezultata u prijevozu tereta.

Odjel taksi usluga ponovo je zabilježio snažan rast prihoda, za 40 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, nakon slabog pandemijskog razdoblja i problema s manjkom vozača. Veći je i prihod u odjelu dostave hrane, za 30 posto.

Kompanija je prvi puta tromjesečje zaključila s operativnom dobiti, od 326 milijuna dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju poslovala je s operativnim gubitkom od 713 milijuna dolara. U razdoblju od travnja do lipnja zabilježili su ukupno 2,3 milijarde vožnji, za 22 posto više nego prošle godine. Dnevni prosjek iznosio je 25 milijuna vožnji.

Izvršni direktor Dara Khosrowshahi želi proširiti ponudu na aplikaciji i na putovanja na odmor.

“U osnovi razvijamo usluge koje bi po našem mišljenju trebale konkurirati tradicionalnim turoperatorima”, dodao je Khosrowshahi.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari