U trećem tromjesečju 2023. porasle plaće u svim županijama u Hrvatskoj

Pixabay.com
Plaća, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u trećem tromjesečju ove godine u odnosu na isto razdoblje lani porasla je u svim županijama.

Najveći porast plaće zabilježen je u Brodsko-posavskoj županiji gdje se povećala za 16,8 posto, a najmanji u Istarskoj županiji, za 12,2 posto.

Grad Zagreb imao je najvišu prosječnu mjesečnu isplaćenu neto plaću u trećem tromjesečju, iznosila je 1.343 eura.

Najmanja prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u istom razdoblju zabilježena je u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1.006 eura.

Statistički podaci otkrili su da je prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u trećem tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla u svim županijama.

Prosječna mjesečna bruto plaća najviše je porasla u Brodsko-posavskoj županiji, za 19,3 posto, a najmanje u Istarskoj županiji, za 14,1 posto.

Najviša je bila u Gradu Zagrebu i iznosila 1.934 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1.345 eura.

Podaci o prosječnim plaćama po županijama dobiveni su obradom podataka iz obrasca JOPPD i redovito se objavljuju u tromjesečnoj periodici, navode iz DZS-a i dodaju da je obrada provedena prema pretežitoj djelatnosti NKD-a 2007. i mjestu prebivališta/boravišta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari