U drugom tromjesečju rasle plaće u svim hrvatskim županijama, najviša u Zagrebu 1.333 eura

Pixabay.com
Ilustracija, novac Foto: Pixabay.com

Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u drugom tromjesečju ove godine porasla je u svim županijama u odnosu na isto razdoblje lani, pokazali su podaci koje je u utorak objavio Državni zavod za statistiku.

Najveći porast zabilježen je u Brodsko-posavskoj županiji, za 13,6 posto, a najmanji u Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Zagrebu, za 10,3 posto.

Najviša prosječna neto plaća isplaćena je u Gradu Zagrebu i iznosi 1.333 eura, a najmanja, 983 eura, u Virovitičko-podravskoj županiji.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u drugom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje prošle godine također je porasla u svim županijama. Najveći porast bio je u Šibensko-kninskoj županiji, za 15,9 posto, a najmanji ponovno u Gradu Zagrebu, za 11,6 posto.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća u druga tri mjeseca 2023. godine bila je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1.917 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, 1.308 eura.

Jedan odgovor

  1. Poštovani,
    usporedite, molim, bilo koji od gore navedenih podatka o iznosima prosječne mjesečne neto plaće s iznosom mjesečnih troškova života u istom razdoblju da bi dobili podatak koliko je trebala iznositi minimalna plaća u istom razdoblju.
    (Podatak dobiven poredbom iznosa medijalne plaće s iznosom mjesečnih troškova života još očitije ukazuje kolika je kupovna (ne)moć, odnosno kvaliteta života građanki i građana Lijepe naše.)
    Lijep pozdrav i uspješan dan!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari