Standard Chartered povećava prognozu bitcoina na 120.000 dolara do 2024. godine

Pixabay.com
Bitcoin, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Najvažnija kriptovaluta bitcoin mogla bi dosegnuti 50.000 dolara ove godine i 120.000 dolara do kraja 2024. piše u svojoj prognozi Standard Chartered (STAN.L), objavio je Reuters, predviđajući da bi skok njegove cijene mogao potaknuti ‘rudare’ bitcoina da gomilaju više ponude.

Standard Chartered objavio je prognozu bitcoina od 100.000 dolara za kraj 2024. godine još u travnju, s mišljenjem da je takozvana “kripto zima” gotova, ali jedan od vodećih deviznih analitičara banke, Geoff Kendrick, rekao je da povećana profitabilnost “rudara” po iskopanom bitcoinu (BTC) znači da mogu prodavati manje uz zadržavanje priljeva novca, smanjenje neto ponude BTC-a i povećanje cijena BTC-a, prenosi Reuters.

Podsjećamo, kako je naš portal objavio potkraj svibnja, tržište kriptovaluta snažno je započelo porast tokom svibnja, tjedan nakon što je Bijela kuća objavila dogovor za sprječavanje krize gornje granice duga, pri čemu su bitcoin i ether prvi zabilježili porast od 5,0 odnosno 4,9 posto.

Uz ovu vijest, kineska državna agencija objavila je dokument s prijedlozima za vladinu Web3 politiku, koja predstavlja napredak za zemlju koja želi stvoriti sljedeću generaciju tehnoloških standarda, što je također utjecalo na rast cijena digitalne imovine na globalnoj razini.

Indeks globalnog tržišta kriptovaluta porastao je tada za četiri posto na dan a analitičari su išekivali da li će vodeća kripovaluta doseći 30.000 dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari