Bitcoin ostvario najbolje rezultate u zadnja tri tjedna

Pixabay.com
Bitcoin, Foto: Freepik.com

Tržište kriptovaluta snažno je započelo tjedan nakon što je Bijela kuća objavila dogovor za sprječavanje krize gornje granice duga (iako ga još treba odobriti Kongres), pri čemu su bitcoin i ether prvi zabilježili porast od 5,0 odnosno 4,9 posto, kako bi jutros došlo do korekcije u rasponu od jedan posto.

Uz ovu vijest, kineska državna agencija objavila je dokument s prijedlozima za vladinu Web3 politiku, koja predstavlja napredak za zemlju koja želi stvoriti sljedeću generaciju tehnoloških standarda, što je također utjecalo na rast cijena digitalne imovine na globalnoj razini.

Maksimalna vrijednost bitcoina u prethodna 24 sata zabilježena je na razini od 28.411 dolara, što je najbolji rezultat od 8. svibnja. U trenutku pisanja izvještaja, cijena mu je 27.917 dolara po komadu.

Indeks globalnog tržišta kriptovaluta porastao je za četiri posto na dan, na 1,2 bilijuna dolara, pokazuju podaci CoinDeska.

“Bitcoin se prilično učvrstio iznad 25.000 dolara i stagnirao nekoliko tjedana prije nego što se danas oporavio”, napisao je Joe DiPasquale, izvršni direktor menadžera kripto fondova BitBull Capital u svom izvješću.

“Hoće li se sadašnji rast nastaviti do 30.000 dolara, ostaje za vidjeti, ali očekujemo da će vodeća kriptovaluta na tržištu opet kratkoročno ‘napasti’ tu granicu”, smatra DiPasquale.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari