Spotify najavio nova otpuštanja, već treći put ove godine

Foto: Castorly Stock/Pexels

Platforma za streaming glazbe Spotify u ponedjeljak je priopćila da će otpustiti oko 1.500 zaposlenika ili 17 posto ukupnog broja zaposlenih, kako bi smanjila troškove. To je već treći put ove godine da Spotify otpušta – u siječnju je otkaze dobilo 600 zaposlenih, a u lipnju 200.

Nakon velikog broja otkaza u tehnološkim kompanijama početkom godine, neke su ponovno počele smanjivati ili najavljivati smanjivanje radne snage.

Izvršni direktor Spotifyja Daniel Ek obratio se zaposlenicima i poručio da je tvrtka 2020. i 2021. više zapošljavala zbog nižih kapitalnih troškova, odnosno dok je njezina proizvodnja rasla.

Spotify je uložio više od milijardu dolara kako bi izgradio svoj poslovanje podcastima, uveo u poslovanje slavne osobe poput Kim Kardashian, princa Harryija i Meghan Markle, te proširio svoju tržišnu prisutnost u većini zemalja u svijetu u potrazi za milijarditim korisnikom do 2030. godine.

Trenutno ih, piše Hina, ima 601 milijun u odnosu na 345 milijuna krajem 2020. godine.

U trećem je tromjesečju kompanija ostvarila dobit kao rezultat povećanja cijena svojih streaming usluga i rasta broja pretplatnika u svim regijama.

Ek je u ponedjeljak rekao da se broj otkaza može čini velikim s obzirom na nedavno pozitivno izvješće o zaradi i izvedbi.

“Prema većini pokazatelja, bili smo produktivniji, ali manje učinkoviti. Moramo biti oboje”, objasnio je.

Svi otpušteni bit će plaćeni još pet mjeseci, a tijekom tog razdoblja imat će i regres i zdravstveno osiguranje.

Tvrtka će također ponuditi imigracijsku podršku zaposlenicima čiji je status povezan s njihovim zaposlenjem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari