Spotify podiže cijene svojih paketa u 50 zemalja, uključujući i Hrvatsku

Foto: Photomix/Pexels

Glazbena streaming platforma Spotify u ponedjeljak je obavijestila svoje korisnike o poskupljenju tri svoja paketa, odnosno cijena pretplate za ad-free premium, family i duo pakete.

Cijene će povisiti u 50 zemalja, među kojima je Hrvatska, pa će tako pojedinačni Premium paket koštati 6,49 eura umjesto dosadašnjih 5,99. Paket Duo, koji uključuje do dva različita korisnika, također poskupljuje za euro i trebat će ga platiti 8,99, dok će se za family paket, koji može imati najviše šest korisnika, morati izdvojiti 10,99 eura mjesečno (dosad 9,99).

Objašnjavajući ovu odluku, na svom su blogu istaknuli kako će “ažuriranje cijene pomoći da nastave nuditi vrijednost fanovima i kreatorima sadržaja na platformi”.

Treba spomenuti i da u više od deset godina koliko postoji, Spotify nije povećavao cijenu svojih usluga.

Stručnjaci procjenjuju da se pravi razlog poskupljenja krije u velikim ulaganjima u podcaste koja su iznosila čak 493 milijuna eura. Ista se, što je priznao i izvršni direktor Daniel Ek, zasad nisu vratila, zbog čega su bili prisiljeni otpustiti čak 800 svojih zaposlenika.

Među njima je i Meghan Markle čiji je podcast otkazan poslije samo jedne epizode.

2 Odgovora

  1. Neopravdano povećanje cijene. Spotify je super za koristiti, ali nema smisla da korisnici plaćaju više zbog njihovih ulaganja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari