Međunarodni dan hamburgera: Samo putem Glova naručeno ih 2,2 milijuna u godini

ilustracija, foto: PR

Glovo je povodom Međunarodnog dana hamburgera, 28. svibnja, predstavio trendove potrošnje hamburgera u posljednjih 12 mjeseci na temelju aktivnosti hrvatskih korisnika.

Od svibnja 2023. do svibnja ove godine hrvatski građani su putem Glova naručili gotovo 2,2 milijuna hamburgera.

„Za ilustraciju, zbrojite li sve hamburgere koje je Glovo isporučio u Hrvatskoj u zadnjih 12 mjeseci, udaljenost je jednaka udaljenosti između Zagreba i Zadra.“, ilustrirali su iz tvrtke.

Po broju naručenih hamburgera u godini Hrvatska je na drugom mjestu u jugoistočnoj Europi. Ono što je posebno zanimljivo je da je Hrvatska na prvom mjestu u cijeloj Europi po godišnjem rastu isporučenih burgera (+33 posto na godišnjoj razini), među zemljama u kojima Glovo posluje.

Isto tako, Hrvatska je na 4. mjestu u svijetu po prosječnoj potrošnji kupaca na hamburgere, iza Španjolske, Portugala i Italije.

„Zagreb je pokazao najveću ljubav prema burgerima, a slijede Split i Osijek. Zanimljivo, najveći godišnji porast narudžbi hamburgera – čak 238 posto – tijekom prošle godine zabilježio je grad Poreč. Što se preferencija tiče, hrvatski građani najviše vole cheeseburgere, duple hamburgere i pileće hamburgere.“, stoji u analizi Glova.

Međunarodni dan žena i hamburgeri

Najveća potražnja za hamburgerima zabilježena je petkom i subotom, a Hrvati najviše žude za ukusnim hamburgerima s Glovo aplikacije od 19 do 21 sat.

U proteklih 12 mjeseci dan s najviše isporučenih hamburgera bio je 8. ožujka – Međunarodni dan žena, a sezona u kojoj su Hrvati naručivali najviše hamburgera bila je jesen.

„Najaktivniji korisnik, koji je u 12 mjeseci naručio čak 356 burgera, dolazi iz Zagreba, a duboku ljubav prema ovom ukusnom jelu pokazuje naručujući ga gotovo svaki dan. Također, najskuplja pojedinačna narudžba dosegla je impozantnih 315 eura iz jednog dubrovačkog restorana, što potvrđuje veliku predanost Hrvata kvalitetnoj ponudi burgera.“, zaključili su iz tvrtke na temelju analize.

GLOVOAPP TECHNOLOGY d.o.o.

Radnička cesta 52, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
17.626.665,03 (2023.)
Broj zaposlenih:
41 (2023.)

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari