Glovo Hrvatska dobio novog direktora

Lorenzo Mayol, foto PR

Glovo, višekategorijska platforma koja korisnicima omogućuje pristup raznim vrstama proizvoda i jela na zahtjev, slavi pet godina rada na hrvatskom tržištu, a tom prilikom objavila je i imenovanje Lorenza Mayola novim generalnim direktorom za Hrvatsku.

S te pozicije Mayol će upravljati širenjem i razvojem Glova u Hrvatskoj. 

Mayol ima bogato iskustvo u upravljanju i poslovnom razvoju koje je stekao tijekom profesionalnog rada u multinacionalnim kompanijama i startupima kao što su HP, Lime i Glovo. Glovu se pridružio 2021. godine, počevši kao Global Head of Q-Commerce Expansion, a u međuvremenu je obnašao funkciju generalnog direktora u Nigeriji i vodio komercijalni odjel za regiju Afrike.

„Hrvatska je vrlo važno tržište za Glovo, a moj cilj je dodatno unaprijediti našu prisutnost ovdje. Naš tim predanih stručnjaka predan je pružanju vrhunske usluge kupcima, partnerima i dostavljačima, osiguravajući najveće zadovoljstvo kupaca kroz našu operativnu stručnost. Planiramo proširiti našu mrežu partnera i konsolidirati našu pokrivenost, pretvarajući Glovo u najvećeg online trgovca s dostavom isti dan u zemlji, koji nudi bilo što, ne samo hranu. Dodatno, cilj nam je postati najbolji tech regruter u Hrvatskoj, zapošljavajući vrhunske stručnjake na lokalnom tržištu. Nastavit ćemo ulagati u inovacije kako bismo održali svoju konkurentsku prednost i postigli dugoročni uspjeh.“, rekao je Lorenzo Mayol, generalni direktor Glovo Hrvatska.

Mayol diplomirao je na Sveučilištu u Barceloni i završio je MBA na London Business School.

Više od tri tisuće partnera i dvije tisuće dostavljača

„Otkako je 2019. stigao u Hrvatsku, Glovo je transformirao način na koji korisnici doživljavaju dostavu hrane, namirnica i drugih proizvoda te značajno pridonio razvoju lokalnog gospodarstva i potpori malom poduzetništvu. Inovativnim tehnologijama i prilagođenim uslugama Glovo je postao neizostavan dio svakodnevnog života brojnih građana diljem Hrvatske.“, poručili su povodom obljetnice poslovanja iz tvrtke.

S više od tri tisuće aktivnih partnera i više od dvije tisuće dostavljača koji tjedno dostavljaju putem aplikacije, Glovo je trenutno dostupan u više od 30 gradova diljem Hrvatske, omogućujući korisnicima brz i jednostavan pristup širokoj paleti proizvoda i usluga. Kroz partnerstvo s brojnim lokalnim restoranima, trgovinama mješovitom robom i drugim partnerima, Glovo je pomogao malim tvrtkama da prošire bazu kupaca i povećaju prodaju.

Podsjetimo, Glovo je aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda koja povezuje korisnike s tvrtkama i dostavljačima, nudeći usluge na zahtjev iz lokalnih restorana, trgovina mješovitom robom i supermarketa te maloprodajnih trgovina. Vizija Glova je svima omogućiti jednostavan pristup svemu u svom gradu, tako da naši korisnici mogu uživati u onome što žele, kada žele, gdje žele. Osnovan 2014. u Barceloni, a djeluje u 23 zemlje Europe, središnje Azije i Afrike.

‘Preusmjerili svoja ulaganja’ iz Slovenije i Gane

Podsjetimo, nedavno je tvrtka objavila kako se povlači iz susjedne Slovenije, uz afričku Ganu.

„Nakon pažljivog razmatranja, Glovo je odlučio prekinuti poslovanje u Sloveniji i Gani do 10. svibnja 2024. Ova odluka temeljila se na promjeni prioriteta ulaganja. Glovo će preusmjeriti svoja ulaganja kako bi ojačao svoju poziciju u 23 zemlje u kojima tvrtka nastavlja s radom, što će nam omogućiti da bolje služimo milijunima korisnika koji svakodnevno koriste aplikaciju Glovo.“, poručili su nam iz kompanije u vezi aktualnog poslovnog poteza.

Glovo je u Sloveniju ušao prije tri godine i preuzeo dostavu eHrana, koji je tada bio najveći u Sloveniji. Poslovao je u nizu slovenskih gradova, ne samo u najvećima Ljubljani i Mariboru. U Sloveniji se smatrao jednim od dva glavna dostavljača hrane na kućne adrese, uz finsku tvrtku Wolt koja je odlaskom Glova preuzela primat na tržištu dostave hrane.

„Ova se odluka odnosi samo na zatvaranje našeg poslovanja u Sloveniji i Gani i ne utječe na ostala Glovo tržišta. Glovo snažno posluje u Hrvatskoj i razvija se u dobrom smjeru, što dokazuje dodanu vrijednost koju donosi lokalno gospodarstvo. Glovo je tu da ostane i nastavit će se razvijati u Hrvatskoj, nastojeći ponuditi jedno od najboljih iskustava na tržištu dostave na zahtjev. Štoviše, jugoistočna Europa jedna je od ključnih regija za Glovo. Tvrtka ostaje predana svom poslovanju u Hrvatskoj i ostalim zemljama u kojima trenutno posluje u regiji te će ova odluka ojačati poziciju platforme na tim tržištima.“, naveli su u vezi svojih budućih poslovnih planova.

U Hrvatskoj je prisutan u više gradova: Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Zadru, Dubrovniku, Slavonskom Brodau, Sisku, Puli, Dubrovniku, Karlovcu, Šibeniku, Velikoj Gorici, Varaždinu, Kaštelima, Vinkovcima, Imotskom, Bjelovaru, Sinju, Vukovaru, Đakovu i Čakovcu.

U Hrvatskoj je podijeljeno poslovanje na dvije tvrtke: Glovo Infrastructure d.o.o i GlovoApp Technology d.o.o.

GLOVOAPP TECHNOLOGY d.o.o.

Radnička cesta 52, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
17.626.665,03 (2023.)
Broj zaposlenih:
41 (2023.)

9 Odgovora

  1. Sve sami stranci i tako i tako uvozimo strance a naši kod drugih rade ne razumijem bit svega toga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari