Glovo za Financije.hr: Preusmjeravamo svoja ulaganja iz Slovenije i Gane

Dostavljač Foto: Glovo

Nakon što je Glovo prestao poslovati u susjednoj Sloveniji pojavile su se spekulacije kako će tvrtka razmotriti i nastavak rada u regiji, između ostalog i u Hrvatskoj.

Zato smo kontaktirali taj španjolski startup koji je razvio globalno poslovanje, odnosno prisutan je na dva kontinenta – Europi i Africi.

„Nakon pažljivog razmatranja, Glovo je odlučio prekinuti poslovanje u Sloveniji i Gani do 10. svibnja 2024. Ova odluka temeljila se na promjeni prioriteta ulaganja. Glovo će preusmjeriti svoja ulaganja kako bi ojačao svoju poziciju u 23 zemlje u kojima tvrtka nastavlja s radom, što će nam omogućiti da bolje služimo milijunima korisnika koji svakodnevno koriste aplikaciju Glovo.“, poručili su nam iz kompanije u vezi aktualnog poslovnog poteza.

Glovo je u Sloveniju ušao prije tri godine i preuzeo dostavu eHrana, koji je tada bio najveći u Sloveniji. Poslovao je u nizu slovenskih gradova, ne samo u najvećima Ljubljani i Mariboru. U Sloveniji se smatrao jednim od dva glavna dostavljača hrane na kućne adrese, uz finsku tvrtku Wolt koja je odlaskom Glova preuzela primat na tržištu dostave hrane.

‘Ostajemo predani poslovanju u Hrvatskoj’

„Ova se odluka odnosi samo na zatvaranje našeg poslovanja u Sloveniji i Gani i ne utječe na ostala Glovo tržišta. Globalno, Glovo je dobro pozicioniran za postizanje profitabilnosti u bliskoj budućnosti i vjerujemo da će odluka o napuštanju ove dvije zemlje pridonijeti jačanju pozicije na preostala 23 tržišta i podržati naš put ka profitabilnosti.“, poručili su nam iz kompanije.

Glovo posluje u Europi i Africi, a jugoistočna Europa mu je jedno od ključnih tržišta, samim tim i Hrvatska.

„Glovo snažno posluje u Hrvatskoj i razvija se u dobrom smjeru, što dokazuje dodanu vrijednost koju donosi lokalno gospodarstvo. Glovo je tu da ostane i nastavit će se razvijati u Hrvatskoj, nastojeći ponuditi jedno od najboljih iskustava na tržištu dostave na zahtjev. Štoviše, jugoistočna Europa jedna je od ključnih regija za Glovo. Tvrtka ostaje predana svom poslovanju u Hrvatskoj i ostalim zemljama u kojima trenutno posluje u regiji te će ova odluka ojačati poziciju platforme na tim tržištima.“, naveli su u vezi svojih budućih poslovnih planova.

Podsjetimo, Glovo je osnovan u Barceloni 2015. godine. Povezuje korisnike, poduzeća i dostavljaće s klijentima kojima dostavlja veći raspon proizvoda, od hrane i namirnica, do farmaceutskih potrepština.

U Hrvatskoj je prisutan u više gradova: Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Zadru, Dubrovniku, Slavonskom Brodau, Sisku, Puli, Dubrovniku, Karlovcu, Šibeniku, Velikoj Gorici, Varaždinu, Kaštelima, Vinkovcima, Imotskom, Bjelovaru, Sinju, Vukovaru, Đakovu i Čakovcu. U Hrvatskoj je podijeljeno poslovanje na dvije tvrtke: Glovo Infrastructure d.o.o i GlovoApp Technology d.o.o.

GLOVOAPP TECHNOLOGY d.o.o.

Radnička cesta 52, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
14.644.599,11 (2022.)
Broj zaposlenih:
36 (2022.)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari