Interes građana za upis trezoraca velik, najviše ulažu Zagrepčani, Istrani i Dalmatinci

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com

Interes građana i za novi krug trezorskih zapisa, koji je počeo danas, je veliki, priopćeno je iz Financijske agnecije FINA. Najviše su do sada ulagali Zagrepčani, Istrani i Dalmatinci.

Minimalan iznos upisa je 1.000 eura. Oni koji su uložili 10.000 mogu zaraditi 92 eura u kraćem roku, onom od tri mjeseca. Ukoliko su ovaj iznos uložili na duži rok, odnosno, na godinu dana, građani će zaraditi 350 eura. Građani koji žele ulagati mogu sve obaviti u poslovnicama Fine ili putem digitalne platforme e-Riznica, na stranici e-Građani.

“Najveći interes što se tiče kratkoročne emisije je i dalje u Zagrebu, zatim u Istri, pa u Slavoniji”, rekla je savjetnica Uprave FINA-e, Gordana Soldo.

Dodala je da je malo promijenjen interes što se tiče dugoročne emisije na godinu dana. Najviše ulažu Zagrepčani, ali i ljudi iz Dalmacije.

Podsjećamo, pravo na upis u prvom krugu imaju isključivo fizičke osobe, punoljetni hrvatski državljani u Republici Hrvatskoj i izvan nje, te strani državljani, rezidenti u Hrvatskoj.

Upis trezorskih zapisa u prvom krugu traje do 26. veljače u 11 sati, dok će idućeg dana od devet do 11 sati trezorce u drugom krugu moći upisati i institucionalni ulagači. Datum dospijeća za tromjesečni trezorac je 30. svibnja ove godine, a za onaj ročnosti od 364 dana je 27. veljače 2025. godine.

Nakon upisane ponude, potrebno je obaviti uplatu prema instrukcijama za plaćanje iz Potvrde o zaprimljenoj ponudi koju će građani dobiti u Fininoj poslovnici ili na platformi e-Riznica, navode na službenoj stranici FINA-e.

Za uplate do 10.000 eura, u FINA-i se ne plaća naknada za platni promet, dok se za uplate iznad tog iznosa plaća jedinstvena naknada od 12,61 euro, neovisno o iznosu uplate.

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari