Plenković: Kupnjom trezoraca može se ostvariti veći prinos od kamata na bilo koju vrstu štednje

Hina
Premijer Andrej Plenković, foto: Hina/arhiv

Prinos na trezorske zapise koje građani od danas mogu upisivati znatno je veći od kamata na štednju u poslovnim bankama, rekao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković čije riječi prenosi Hina.

“Građani će za kupnju trezorskih zapisa moći ostvariti prinos znatno veći od kamata na bilo koju vrstu štednje u bilo kojoj od komercijalnih banaka u Hrvatskoj”, kazao je po završetku konferencije za novinare.

Podsjetio je da se “narodni trezorci” izdaju u istoj godini u kojoj je vlada emitirala “narodnu obveznicu”, te istaknuo da je za razliku od obveznice rok dospijeća godinu dana, a ne dvije godine.

Sada će građani moći osigurati prinos od 3,75 posto u jednoj godini, naglasio je premijer.

“Izdanje narodne obveznice i velik interes koji je polučila te aktualno izdanje trezorskih zapisa i Moody’sova potvrda kreditnog rejtinga Hrvatske “Baa2” uz poboljšanje izgleda u pozitivne, svjedoče o ekonomskoj i financijskoj snazi Hrvatske i povjerenju ulagača u javne financije, istaknuo je Plenković.

Građani od ponedjeljka pa u idućih tjedan dana mogu uložiti u državne trezorske zapise, a po jednom trezorcu, budu li ga držali do dospijeća, tj. do 21. studenoga iduće godine, mogu zaraditi 36,05 eura.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari