Hotelska grupacija Aminess zapošljava 35 posto više radnika nego prethodne sezone

Pixabay.com
Hotel, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Hotelska grupacija Aminess proširila je smještajni portfelj na 24 objekta u osam destinacija duž Jadrana, a u 2024. očekuje nove rekorde uz zapošljavanje oko 2.000 radnika u sezoni, što je 35 posto više nego prošle godine.

Pod brendom Aminess Hotels & Resorts u portfelju za 2024. godinu, Aminess ima 16 hotela, pet kampova i tri resorta s vilama i apartmanima, većinom u kategoriji četiri zvjezdice, a osim u Istri (Novigradu) nalaze se i na Krku, u Crikvenici, Novom Vinodolskom, na Pagu, u Makarskoj te na Korčuli i u Orebiću na Pelješcu.

“Dnevno možemo ugostiti 15 tisuća gostiju, a po broju objekata, kreveta i visine prihoda Aminess je peta hotelska kompanija u Hrvatskoj”, kaže član uprave Aminessa, Mladen Knežević.

Za ovu godinu booking ide dobro, prenosi Hina, a puno očekuju i od novootvorenog kampa na Pagu, među rijetkima u Hrvatskoj s kategorijom pet zvjezdica, ali i od drugih kampova te hotela. Vjeruju da će u ove godine premašiti rekordnih 1,7 milijuna noćenja iz 2023. godine, uz nastavak aktivnosti na povećavanju ukupne popunjenosti objekata u sezoni, ali i cijele godine.

Dva Aminessova hotela posluju cijele godine a većina objekata, posebice na sjevernom Jadranu, radi najmanje devet mjeseci u godini.

Aminess Avalona Camping Resort
Aminess Avalona Camping Resort, Pag Foto: Aminess Avalona Camping Resort

“Većina naših objekata posluje od ožujka do studenog i tijekom novogodišnjih praznika, a dane kada nismo otvoreni koristimo za uređenje hotela i odmor zaposlenika”, kaže Knežević.

Broj zaposlenih u sezoni ove godine povećavaju na oko 2.000, zbog otvaranja četiri nova objekta – hotela u Novom Vinodolskom i dva u Crikvenici te kamping resorta na Pagu. Početkom godine gotovo 600 zaposlenika je bilo zaposleno na neodređeno a više od 60 posto zaposlenih su domaći radnici dok je oko 35 posto radnika iz regije i drugih zemalja.

“Pronalazak radnika svake je godine izazov, ali ranim kampanjama ih privučemo veliki broj”, kaže Knežević.

Samo ove godine na edukacije zaposlenika uložili su 200 tisuća eura, a sezonsku nagradu ove godine su podigli na 1.120 eura uz stalno prilagođavanje i osnovice plaća.

Investicije Aminessa u portfelj te kvalitetu ponude i novo zapošljavanje također rastu, pri čemu je u posljednje dvije godine ukupna vrijednost investicija samo u Makarskoj i na Pagu, u hotel odnosno kamp sa zvjezdica, iznosila 109 milijuna eura. Dodatnih 50 milijuna eura uloženo je u opće poboljšanje kvalitete usluge u svim destinacijama.

“Aminess ima opsežan investicijski plan s fokusom na daljnje repozicioniranje portfelja prema objektima više kategorije. Plan obuhvaća i diversifikaciju smještaja i širenje spektra brendova, kao i što održivije poslovanje”, dodaje Knežević.

Većinu objekata Aminess ima u gotovo stopostotnom vlasništvu, u dva je u partnerstvu kao većinski vlasnik, dok s tri upravlja, ali nema vlasničke udjele.

U vlasničkoj strukturi kompanije nema promjena odnosno većinski vlasnici Aminess grupe su Auctor Kapital i Auctor Holding.

AMINESS d.d.

Škverska ulica – Via Squero 8, Novigrad – Cittanova, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
47.787.689,11 (2023)
Broj zaposlenih:
532 (2023)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari