Sedam hotela u Hrvatskoj dobilo certifikate ugljičnog otiska

pexels.hr
Hotel, Foto: Pexels.com/Ekam Juneja

Sedam malih hotela dobilo je certifikate ugljičnog otiska u sklopu najnovijeg projekta zelene i digitalne transformacije “Dekarbonizacija obiteljskih i malih hotela”.

Proteklih godina mali hoteli znatno ulažu u korištenje obnovljivih izvora energije, u dizalice topline, solarne panele ili kupnju uređaja sa smanjenom potrošnjom energije, prenosi hrt.hr.

Prosjek ugljičnog otiska u hotelima europske unije je 40 kg Co2 po gostu, po noćenju. Kod nas ovih prvih sedam hotela koji su certificirani, ispuštaju od 1.9 do 5 kilograma“, rekao je Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela.

I zahtjevi tržišta takvi su da gosti sve više traže boravak u eko-hotelima.

„Ovo su važne stvari, kao što sam naglasila, klimatske promjene su važan segment, bilo da govorimo o poplavama, sušama, povećanju razine mora, svim onim segmentima koji su nažalost naša svakodnevica, turistički sektor upravo kroz svoje strateške i zakonodavne okvire prati sve što se događa s ciljem održivog ali i kvalitetnog turizma“, izjavila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

16 Odgovora

  1. Hoteli su samo kap u moru. Treba se fokusirati na certificiranje drugih industrija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari