Za Lječilište Topusko 17,2 milijuna eura bespovratnih sredstava

https://www.ljeciliste-topusko.hr/galerija/
Lječilište Topusko, Foto: www.ljeciliste-topusko.hr

Ministrica turizma i sporta RH, Nikolina Brnjac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Dragan Jelić i ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler potpisali su ugovor za projekt “Topusko na izvoru zdravlja – lječilišni i wellness turizam na održiv način”, priopćeno je iz Ministarstva.

Potpisivanju ugovora, kojim je odobreno 17,2 milijuna eura bespovratnih sredstava za taj projekt, nazočili su i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te župan Sisačko moslavačke županije Ivan Celjak, prenosi Hina.

U projekte lječilišnog turizma na kontinentu od raspoloživih 131 milijun eura, ova Vlada je 105 milijuna eura dodijelila projektima koji se nalaze na kontinentu. To je čak 80 posto ukupne alokacije. Bitno je za naglasiti kako se radi o bespovratnim sredstvima te kako je ovo prvi puta da su se sredstva za takva ulaganja uopće osigurala, i zato sam posebno ponosna da je u ovoj grupi najveći iznos sredstava, 17,2 milijuna eura, dodijeljen upravo za Sisačko-moslavačku županiju, za projekt Lječilišta Topusko“, naglasila je Brnjac.

Dodala je da će taj projekt biti pokretač gospodarstva čitave regije jer će otvoriti nova radna mjesta, pokrenuti i ojačati malo i srednje poduzetništvo te dovesti do boljitka života cijele lokalne zajednice.

Nakon završetka projekta, kapacitet hotela Lječilišta Topusko iznosit će 302 ležaja raspoređenih unutar 175 smještajnih jedinica od kojih su 112 dvokrevetne sobe, 54 jednokrevetne sobe, 5 hotelskih apartmana te 4 pristupačne sobe.

Uredit će se i prostori za dodatne sadržaje u skladu s trendovima razvoja wellness turizma, koji raste brzinom od 6,5 posto godišnje, navodi se u priopćenju.

7 Odgovora

  1. Obzirom na toliko ulaganje baš me zanima kakav će im cjenik biti na kraju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari