Potpisan ugovor vrijedan 8,44 milijuna eura za rekonstrukciju i prenamjenu bolnice Kalos 

HINA/MINTS
Vela Luka: Ugovor vrijedan 8,4 mil eura za rekonstrukciju i prenamjenu bolnice Kalos, Foto: HINA/MINTS

Ugovor za projekt rekonstrukcije, prenamjene i uređenja kompleksa specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos u funkciju lječilišnog i wellness turizma, vrijedan 8,44 milijuna eura, potpisan je u Veloj Luci, izvijestili su iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS).

Ugovor su potpisale ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ravnateljica Specijalne bolnice Damira Bojić, a nazočni su bili potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

“Prvi put Vlada je za razvoj zdravstvenog turizma iz EU sredstava i državnog proračuna osigurala bespovratna sredstva veća od 130 milijuna eura i to za 13 projekata diljem Hrvatske. Zadovoljstvo mi je što se na toj karti projekata našao i projekt Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos”, rekla je ministrica

“Izgradnja novog lječilišnog hotela i dodatnih sadržaja podići će kvalitetu pružanja medicinskih usluga i stvoriti kvalitetnije uvjete rada za sve zaposlenike. Projekt će doprinijeti i novoj reprezentativnijoj vizuri Vela Luke, čime postajemo konkurentniji i kao turistička destinacija”, dodala je.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Kalos počela je s radom 1972. kao Zavod za medicinsku rehabilitaciju, a 1994. postaje Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju i kao takva je jedina na području Dalmacije, prenosi Hina.

Ima prostorne i kadrovske uvjete te razrađene programe za medicinsku rehabilitaciju teže pokretnih i nepokretnih bolesnika i cerebralno oštećene djece, navode iz MINTS-a.

Rekonstrukcijom postojećeg objekta, bolnica Kalos će dobiti lječilišni hotel sa svim sadržajima potrebnim za kategorizaciju četiri zvjezdice, uz predviđene tzv. inteligentne sobe, novu kuhinju, restoran, rekonstrukciju vanjskog bazena i drugo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari