Zagreb postaje referentni centar za primjenu umjetne inteligencije u liječenju tumora

Foto: Promo

Umjetna inteligencija donosi do sada neviđene iskorake u dijagnostici i liječenju tumora, a danas je predstavljena suradnja koja Hrvatsku stavlja na kartu svjetskih centara koji ovu najnapredniju tehnologiju koriste u borbi protiv tumora.

Radiochirurgia Zagreb postala je, naime, Siemens Healthineers referentni centar za primjenu umjetne inteligencije u planiranju radioterapije i radiokirurgije.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeno je da Radiochirurgia Zagreb postaje AI Rad Companion – Siemens Healthineers referentni centar za primjenu umjetne inteligencije u planiranju radioterapije i radiokirurgije.

Predstavljajući suradnju, ravnatelj Radiochirurgije Zagreb, Dragan Schwarz istaknuo je: “Hrvatska je druga najlošija u Europi po smrtnosti od tumora. Tumor može biti i najlakša i najteža bolest: ako se otkrije na vrijeme, može biti najlakša bolest. Ono što danas predstavljamo je revolucija u dijagnostici i liječenju tumora”.

Novinarima su predstavljena dva nova uređaja proizvođača Siemens Healthineers: fuzijski ultra HD MR uređaj snage 3 Tesla – model MAGNETOM Vida i ultra HD dual energy PET CT uređaj – model Biograph Vision 600 s revolucionarnim tehnološkim karakteristikama koje redefiniraju granice snimanja.

Ovi uređaji donose najnapredniju tehnologiju za dijagnostiku tumora, a fuzijom snimaka uvodi se nova dijagnostička metoda koja daje uvid u stanje organizma i pojedinih organa.

Danas predstavljene dijagnostičke metode predstavljaju potpuno novi iskorak u medicini Hrvatske jer je opisana tehnologija najnovija i najbolja moguća, a koristi se u vodećim svjetskim medicinskim ustanovama i samo nekoliko najvećih europskih bolnica.

Radiochirurgia Zagreb postoji sedam godina, a koristi umjetnu inteligenciju u svim segmentima svog rada i po tome je jedini takav centar u ovom dijelu Europe.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari