Projekt obnove Terma Lipik vrijedan je gotovo 10 milijuna eura

Pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Terme Lipik u novom sjaju trebale bi postati nova turističko-zdravstvena destinacija, istaknuto je u srijedu na konferenciji o tom projektu vrijednom gotovo 10 milijuna eura u novoobnovljenoj dvorani Quella u Termama Lipik.

Završetak projekta Terme Lipik planiran je u jesen 2024. godine, prenosi Hina.

Nositelj projekta je Grad Lipik, a partneri su Toplice Lipik – Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik i Turistička zajednica Grada Lipika.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 9,7 milijuna eura, od čega europsko sufinanciranje iznosi 8,2 milijuna eura.

Kroz projekt se potiče obnova i očuvanje kulturne baštine te stavljanje u funkciju i korištenje turističkog potencijala Perivoja, Narodne kupke i Vile Zinke – Vile dobre vode, čija je izgradnja u tijeku. U podrumu i na prvom katu smještene su dvije stalne muzejske izložbe – “Svijet u kapljici vode” i “Zlatno doba Lipika”.

Projekt Terme Lipik objedinjava obnovu kulturnog naslijeđa, prirodnih ljepota i stoljetne tradicije lječilišnog turizma kako bi grad Lipik ponovno bio “nezaobilazna destinacija za revitalizaciju tijela, uma i duha”, istaknuto je na konferenciji projekta.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari