Potpisan ugovor za projekt rekonstrukcije hotela Minerva

Wikimedia Commons
Hotel Minerva, Foto: Wikimedia Commons

Ugovor za projekt Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva, ukupne vrijednosti 17,2 milijuna eura potpisan je u Varaždinskim Toplicama.

Potpisali su ga ministrica turizma Nikolina Brnjac i ravnatelj Specijalne bolnice (SB) za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić. U tu bolnicu dosad je putem EU-ovih projekata uloženo gotovo 40 milijuna eura, s ciljem njezina razvoja kao centra zdravstvenog turizma.

Hotel Minerva izgrađen je prije više od 40 godina, a projekt uključuje rekonstrukciju unutarnjih i vanjskih bazena koji će dobiti vodne atrakcije, zatim terapijskih bazena, smještajnih kapaciteta, kuhinje i restorana, kao i drugih prostora te je predviđena i obnova trga s amfiteatrom.

Uz unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja, cilj projekta je održivo upravljanje energijom i okolišem, digitalizacija te, u konačnici, održivo upravljanje cjelokupnom destinacijom, prenosi Hina.

Za rekonstrukciju Minerve, Ministarstvo turizma i sporta putem javnog poziva dodijelilo je Bolnici 17,1 milijun eura ili 99,6 posto bespovratnih sredstava, a bolnica treba osigurati vlastito sufinanciranje prihvatljivih troškova u iznosu od 65,3 tisuće eura. Cilj je pretvoriti Minervu u hotel s četiri zvjezdice.

Ministrica Brnjac istaknula je da je SB Varaždinske Toplice jedna od najvećih u Hrvatskoj, s više od 700 zaposlenih i 1.000 pacijenata na dan.

“Svi vidimo koliko je to velik značaj i gospodarski zamašnjak za Varaždinsku županiju, ne samo zato što ćemo ulagati u specijalnu bolnicu, već i zato što bolnica povlači razvoj malog i srednjeg poduzetništva cijele Varaždinske županije”, rekla je Brnjac.

Varaždinski župan Anđelko Stričak spomenuo je dosadašnje velike investicije u SB Varaždinske Toplice, od energetske obnove Minerve, izgradnje spinalnog centra, do unutarnjeg uređenja hotela. Ravnatelj Kovačić rekao je da je bolnica u velikom investicijskom ciklusu.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari