Dodijeljene odluke o financiranju projekata zdravstvenog turizma

Pixabay.com
Turizam, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Prve odluke o financiranju projekata zdravstvenog turizma iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), vrijedne gotovo 57 milijuna eura, danas su dodijeljene u Koprivnici.

Odluke o financiranju ovih projekata podijelio je premijer Andrej Plenković, a iz njih proizlazi da će Ministarstvo turizma i sporta financirati pet kapitalnih projekata zdravstvenog turizma u županijama koje su potpisnice Razvojnog sporazuma za sjeverozapadnu Hrvatsku, prenosi Hina.

Dodijeljene su odluke za projekte koji će se financirati putem NPOO-a i to rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma s potporom od 10,1 milijuna eura.

Za gradnju bazena i hotela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice odobrena je potpora od 16,5 milijuna eura, a za unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva – Varaždinske Toplice odobrena je potpora u iznosu 17,1 milijuna eura.

Unaprjeđenje ponude lječilišnog i wellness turizma Daruvarskih toplica kroz razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti bit će realizirani potporom vrijednom 13,2 milijuna eura.

Uz navedene projekte, od županija potpisnica Razvojnog sporazuma za sjeverozapadnu Hrvatsku financirat će se i projekt bazenskog kompleksa u Velikom Korenovu Terme Bjelovar, za što su sredstva osigurana u državnom proračunu.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari