Kapitalna ulaganja u Zagrebu – prilika za lokalne tvrtke

Pixabay.com
Zagreb / Foto: Pixabay.com

Zagreb u 2024. godini očekuje 220 milijuna eura kapitalnih ulaganja, što je prilika za suradnju s lokalnim tvrtkama, istaknuto je na radnom ručku HUP – Udruge malih i srednjih poduzetnika, s gradonačelnikom Zagreba, Tomislavom Tomaševićem.

„Planirana ulaganja, od 220 milijuna eura, su ogroman investicijski iskorak, a realizacija će ovisiti o kapacitetima tvrtki u gradu, posebice tvrtki iz građevinskog sektora da sve to prate“, rekao je Tomašević.

Od strateških projekata izdvojio je Paromlin čija je vrijednost investicije 85 milijuna eura i čiji početak radova se očekuje kroz mjesec ili dva, zatim blok Badel, stadion Zagreb i bazen Špansko.

Tomašević je pozvao poduzetnike da se javljaju na javne nabave i natječaje poručivši da će grad procedure provoditi transparentno.

Glavna direktorica HUP-a Irena Weber je istaknula kako je pred Zagrebom veliki investicijski zamah, veliki posao obnove grada i u realizaciji tih projekata poduzetnici su spremni sudjelovati.

„Taj investicijski zamah predstavlja izazov, ali i priliku za jačanje suradnje s poduzetnicima koja može rezultirati inovativnim projektima koji će transformirati Zagreb u održiv, zeleni grad, ali i grad jakog gospodarstva i kvalitetne infrastrukture, rekla je Weber.

Bez poduzetnika nema uspješne lokalne samouprave, a bez dobre suradnje s lokalnom samoupravom i međusobnog uvažavanja nema ni uspješnog poslovanja, nema rasta, razvoja, novih zapošljavanja, podizanja plaća ni investicija u lokalne sredine, istakla je glavna direktorica HUP-a.

Poslodavci su, kako je kazao predsjednik HUP – Udruge malih i srednjih poduzetnika, Petar Šimić, spremni sudjelovati u realizaciji projekata koje priprema grad.

Osim sudjelovanja u strateškim projektima, poduzetnici su važnim istaknuli javnu nabavu, koja bi trebala biti brža i efikasnija, zatim digitalizaciju, razvoj gradskih četvrti, odnosno stambenu politiku te razvoj industrijskih zona.

Predsjednik HUP-a Mihael Furjan je rekao kako će gradski projekti donijeti dodatne investicije i nada se da će se ti projekti realizirati.

“Dio projekata već je davno obećavan, spominju se zadnjih desetak, dvadesetak godina i nadamo se da će doći do njihove realizacije, što će donijeti i dodatne investicije, multiplicirani efekt na dobar dio poduzetnika u gradu i bolji život građana”, kazao je Furjan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari