Terme Tuhelj u najvećem investicijskom ciklusu od 27 milijuna eura

pixabay.com
Ulaganja u terme Tuhelj, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Terme Tuhelj kreću u najveći investicijski ciklus do sada vrijedan 27 milijuna eura, izvijestili su iz ove tvrtke.

Ugovor za izvođenje radova potpisan je u utorak u vlasničkoj tvrtki Terma Tuhelj, slovenskim Termama Olimia (Podčetrtek) s MDK Građevinarom, pri čemu se ističe da je to najveći pojedinačni ugovor u povijesti Terma Olimia i Terma Tuhelj.

Cjelovitim uređenjem zapadnog dijela Terma Tuhelj proširit će, rekonstruirati i modernizirati unutarnje bazene, saune, izgraditi novi restoran sa zelenim krovovima, novi trg, šetnica, fontana i recepcija kupališta za vanjske posjetitelje, kao i novi smještajni objekt s 46 soba povezanih toplom vezom s ostatkom smještajnih kapaciteta, prenosi Hina.

Planirana je i daljnja digitalizacija poslovanja i edukacija zaposlenika ka zelenom, s ciljevima održivosti i usmjerenjem na uvođenje obnovljivih izvora energije, što bi Termama Tuhelj trebalo donijeti energetsku učinkovitost te efikasnije upravljanje resursima i bolje pozicioniranje na tržištu.

Od ukupne investicije 6,6 milijuna eura pokrit će se iz Mehanizma za oporavak i otpornost (NPOO).

Terme Olimia su vlasnici Termi Tuhelj zadnjih 20 godina, tijekom kojih su u Tuhelj uložili više od 30 milijuna eura u rekonstrukciju, dogradnju, unapređenje sadržaja i usluga te edukaciju zaposlenih, kaže  direktor Termi Olimia, Florian Vasle.

Novi investicijski ciklus počeo je polovicom 2023., kada je u Termama Tuhelj na prostoru postojećeg parkirališta izgrađeno natkriveno parkiralište s vlastitom solarnom elektranom  i kotlovnicom na drvenu biomasu u što je uloženo 4,5 milijuna eura.

Iz Termi Tuhelj ističu i da bilježe konstantan porast broja noćenja i prihoda, te da im je i 2023. bila rekordna, s gotovo 67 tisuća turista koji su ostvarili više od 165,5 tisuća noćenja, što je pet posto više nego 2022. godine. Prihodi su im veći za 19 posto.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari