MK Group i Aleksandar Group u Savudriji investirali više od 100 milijuna eura

Financije.hr
Petram Resort & Residences Foto: Financije.hr

U Hrvatskoj, prema posljednjim informacijama, boravi oko milijun turista. I ove sezone, kao i prethodnih, najviše ih je u Istri, gdje je ovog ljeta, početkom srpnja, otvoren novi “zeleni” turistički projekt, u koji je uloženo više od 100 milijuna eura – Petram Resort & Residences.

Petram Resort & Residences u Savudriji (Petram), je premium turistički projekat na najsjevernijoj i najisturenijoj točki Istre, na granici sa Slovenijom i Italijom. U ovaj resort, srpski MK Group, zajedno sa Aleksandar Group, investirao je više od 100 milijuna eura. MK Group, koja u Srbiji postoji već 40 godina i bilježi dobre financijske rezultate u i u Srbiji i u cijeloj regiji, izgradila je kompleks u Istri, na oko 85.000 kvadratnih metara. Samo u Jadranskoj regiji, danas zapošljavaju oko 4.000 osoba.

Savudrija je, kažu u Petram-u za Financije.hr, turistička lokacija sa izuzetnim potencijalom. MK Group, kao jedan od investitora u ovaj projekat, na hrvatsko tržište ušla je akvizicijom današnjeg hotela Kempinski Adriatic, koji je i pozicionirao Savudriju na turističkoj mapi, donio svjetske trendove i najbolje prakse luksuznog hotelijerstva u ovaj dio Istre.

Prema riječima Novaka Bojanića, direktora Petram-a, izgradnja kompleksa trajala je dvije godine, a u njoj je sudjelovalo više od 100 građevinskih tvrtki, više od 60 dobavljača različite opreme te više od 1.700 radnika.

Infinity Rooftop bazen, dug 105 metara; preuzeto sa www.petramresort.com

“Kompleks se prostire na blizu 85.000 m2, posjeduje 55 ekskluzivnih vila te apart-hotel sa 179 apartmana, izgrađenih prema najvišim standardima “zelene gradnje”. Osim smještajnih kapaciteta koji su dostupni za najam ili kupovinu, u sklopu Petram-a nalaze se tri restorana, dva bazena, wellness i sportski sadržaji, ali i property menadžment uz 24/7 podršku. Apart-hotel Petram Resort & Residence osmišljen je i dizajniran tako da vlasnicima apartmana i gostima hotela pruža usluge svih 12 mjeseci”, kaže Bojanić.

Zaštitni znak Petram-a zasigurno je i najduži infinity rooftop bazen u Europi, dug 105 metara, a na svijetu postoji samo jedan duži od ovog – u Singapuru. Petram je, kaže Bojanić za Financije.hr, otvorio vrata za svoje goste početkom srpnja 2023. godine, i već bilježi odlične rezultate u svojoj prvoj sezoni.

Restoran na vrhu Petram Resort-a, foto: Financije.hr

U kompleksu trenutno ima više od 100 zaposlenih, planirana su i dalja zapošljavanja, a ukupan broj angažiranih pratit će dinamiku turističke sezone. “Trudimo se da naši gosti ne osjete izazov nedostatka radne snage, sa kojim se danas suočavaju ne samo ugostitelji, već gotovo sve industrije”, ističe Bojanić.

Kroz svaki turistički projekat MK Group posvećena je razvoju destinacije uz očuvanje njenih vrijednosti, podršku lokalnim zajednicama i lokalnoj ekonomiji. “Kompanija svojim investicijama dodaje vrijednost, jer se kroz njih ogleda pozitivan efekt na Savudriju, i šire Istru. Njena priroda, mogućnosti za rekreaciju i sport, gastronomski i vinski turizam daju ovoj destinaciji život tokom cijele godine.”, rekao je Bojanić. Kroz planove koje pripremaju za predstojeću 2024. godinu u planu je aktivna promocija ovog jedinstvenog koncepta u hrvatskom turizmu, u kojem će uživati mnogobrojni posjetioci iz cijele regije, Europe ali i cijelog svijeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari