Broj turista porastao i u Zagrebu, u srpnju 12 posto više dolazaka nego godinu ranije

Foto: Vladimir Srajber/Pexels

U Zagrebu je u srpnju ostvareno 12 posto više turističkih dolazaka i sedam posto više noćenja nego u srpnju lani, a rast je zabilježen i u prvih sedam mjeseci – u dolascima za 25 posto, a u noćenjima za 17 posto, podaci su Turističke zajednice grada Zagreba objavljeni u srijedu.

Tako je u srpnju u glavnom gradu Hrvatske ostvareno 144.910 dolazaka i 265.113 noćenja, što predstavlja porast od 12 posto u dolascima i sedam posto u noćenjima, u usporedbi s istim mjesecom lani, navodi se u priopćenju koje prenosi Hina.

U istom mjesecu su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili gosti iz SAD-a, a slijede ih oni iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije.

U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Velike Britanije te Nizozemske.

“Turistički rezultati u Zagrebu sjajni su ne samo za srpanj, već i za, ukupno, prvih sedam mjeseci ove godine”, kazala je direktorica Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Od siječnja do sada, kako je navela, u Zagrebu je ostvareno 25 posto više dolazaka (678.857) te 17 posto više noćenja (1.364.491) u usporedbi s prošlom godinom.

“Posebno veseli činjenica da su gosti iz SAD-a prvi po zabilježenim rezultatima što je efekt i naših promotivnih aktivnosti na američkom tržištu, a posebno suradnje s udruženjem Virtuoso te platformom Smithsonian”, izjavila je Bienenfeld.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari