Bolnica za ortopediju Biograd na Moru dobila ugovor vrijedan 80.000 eura

Pixabay.com
Banka, ilustracija, Foto: Pixabay.com

U sklopu posjeta Zadarskoj županiji, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić potpisao je s direktorom Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru ugovor vrijedan 80.000 eura za ulaganje u infrastrukturu bolničkih zgrada.

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru ima dugu tradiciju, no kao i u svim bolnicama u Hrvatskoj nedostaje joj prostornih i infrastrukturnih kapaciteta da bi se lječilišna usluga organizirala na kvalitetniji način.

Ugovorom ćemo pomoći bolnici da se taj dio bolje uredi i pripremi za veliki projekt financiran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), vrijedan 3,4 milijuna eura, naglasio je Erlić.

Ulaganje vrijedno 80.000 eura podrazumijeva opremanje 20 soba, uređenje restorana, recepcije, kafića i podzemnog hodnika koji će voditi do zgrade fizikalne terapije.

U te radove ubraja se i uređenje hortikulture te fotonaponskih ćelija na zgradi, prenosi Hina.

Ravnatelj bolnice Mate Kutleša podsjetio je kako je bolnica nedavno dobila bespovratno više od 2,5 milijuna eura za projekt zdravstvenog turizma i da surađuju s brojnim bolnicama koji se bave zdravstvenim i rehabilitacijskim turizmom te prikupljaju iskustva kako bi ih preslikali na svoju bolnicu.

Mi smo prošle godine imali rekordan broj operacija – 1.786, a više od 60 posto stacionarnih pacijenata bilo je izvan naše županije”, dodao je Kutleša.

Nakon Biograda, Erlić je posjetio općinu Poličnik, gdje je uručio ugovore vrijedne 384.000 eura za devet projekata u općinama Jasenice, Gračac, Poličnik, Ražanac, Škabrnja, Novigrad, Zemunik Donji, Starigrad Paklenica i Posedarje i Gradu Benkovcu.

8 Odgovora

  1. Dobro da se ulaze u bolnice i u takvim sredinama a ne samo po Zg i vecim gradovima kao da ostali ne postoje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari