U rujnu potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Egiptom

pixabay.com
Egipat, Foto: Pixabay.com

Odnosi Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipat tradicionalno su prijateljski, temeljeni na dugogodišnjem uzajamnom razumijevanju i partnerstvu, koje će u rujnu biti dodatno prošireno potpisivanjem Konvencije između Hrvatske i Egipta, o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka i imovine te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanju plaćanja poreza.

Istaknuto je ovo na današnjem sastanku ministra financija Hrvatske, Marka Primorca, i novog veleposlanika Egipta u Hrvatskoj, Ayman Tharawt Amin Abdel Aziza, koji su, između ostalog, razgovarali i o dosadašnjoj uspješnoj suradnji i potencijalima za intenziviranje bilateralnih odnosa u području financija, objavilo je Ministarstvo financija, prenosi Hina.

Primorac je izrazio zadovoljstvo izuzetno kvalitetnom resornom suradnjom s egipatskom stranom, te rekao da će se potpisivanjem i stupanjem na snagu Konvencije, postići brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, kao i poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga te povećanje stupnja ukupne gospodarske aktivnosti obiju država.

Primorac i Abdel Aziz razmijenili su i mišljenja o aktualnim makroekonomskim kretanjima, te razgovarali o geopolitičkim i gospodarskim izazovima na globalnoj sceni. Obje strane izrazile su spremnost za suradnju na budućim zajedničkim projektima, priopćilo je Ministarstvo financija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari