Prodaje se jedini hotel u hrvatskom nacionalnom parku na Mljetu

Colliers Hrvatska
Hotel Odisej, Foto: Colliers Hrvatska

Hotel Odisej, jedini hotel u hrvatskom nacionalnom parku na otoku Mljetu, sada je na prodaju, priopćila je konzultantska kuća Colliers Hrvatska.

Adriatic Luxury Hotels (ALH), hotelska grupacija s portfeljem luksuznih hotela i vila u dubrovačkom području Hrvatske, najavila je stratešku prodaju hotela. Posrednik u procesu prodaje je Colliers Hrvatska, a zainteresirani investitori mogu do 18. lipnja slati pisma namjere konzultantskoj kući.

“Mljet se može pohvaliti izvrsnom povezanošću s Dubrovnikom i zračnom lukom, što ovu priliku čini vrlo privlačnom za investitore koji traže takve investicije u prekrasnim priobalnim područjima Hrvatske”, naveli su iz Colliersa.

Hotel Odisej ima tri zvjezdice i izgrađen je 1978. godine, a obnovljen 1996. i 2004., no bilo je radova na njemu i u kasnijim godinama. Ima 155 soba i dva luksuzna apartmana. Zauzima površinu od ukupno 8.738 četvornih metara, uključujući zemljište i hotelsku infrastrukturu.

“Hotel nudi niz sadržaja koji poboljšavaju iskustvo gostiju, uključujući restoran, bar, dječji bazen i plažu, wellness centar i teretanu, zadovoljavajući raznolike potrebe posjetitelja”, objavili su iz Colliersa.

Colliers Hrvatska
Hotel Odisej, Foto: Colliers Hrvatska

Dodali su da je hotel pokazao stabilan rast u broju noćenja i stopi popunjenosti te da se polako vraća na razine prije 2019. godine, ali nisu iznijeli cijenu koja se traži za hotel.

Još 2004. godine ruski milijarder Vladimir Jevtušenko kupio je dva zemljišta na Mljetu jer je htio izgraditi turistički kompleks vrijedan 109 milijuna eura. Jedno od zemljišta bilo je u blizini zone Nacionalnog parka Mljet pa je ostalo netaknuto jer se saznalo da je u državnom, a ne u općinskom vlasništvu. Oligarhu je općina na kraju morala ponuditi zamjensko zemljište.

Colliers Hrvatska
Hotel Odisej, Foto: Colliers Hrvatska

Ipak, nakon ruske invazije na Ukrajinu milijarder se nije javljao, ali moguće je da će ga sada zaintrigirati prodaja Hotela Odisej.

Hotelsku grupaciju ALH osnovao je poznati hotelijer Goran Štrok koji je zbog financijskih problema 2011. morao prodati svoju hotelijersku imovinu Lukšić grupi. Oni su mu tada bili velika konkurencija.

Hotel Odisej bi nakon kupnje trebao biti obnovljen, a stručnjaci kažu da se može repozicionirati ka višoj kategoriji i imati ekskluzivnu ponudu s obzirom na prirodu u kojoj se nalazi.

Njegov izoliran položaj bio je poželjan i za vrijeme pandemije jer su gosti imali osjećaj sigurnosti i odvojenosti od potencijalne zaraze.

U 2006. je razmatrano povećanje broja zvjezdica, ali na kraju je odlučeno da bi to bilo ulaganje koje bi se teško vratilo. Ipak, sada bi do toga moglo doći nakon promjene vlasništva.

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari