Potpisan prvi kolektivni ugovor u povijesti HTZ-a, radnicima veće plaće

Image by wirestock on Freepik

Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) potpisali su prvi kolektivni ugovor kojim se radnicima HTZ-a osiguravaju veće plaće, kao i razna druga materijalna i ostala prava, javlja Hina.

Prvim kolektivnim ugovorom “u povijesti HTZ-a”, čije se odredbe primjenjuju na sve radnike te nacionalne turističke organizacije, radnicima se osigurava i isplata viših iznosa božićnice i regresa.

Povećavaju se i naknade za prehranu, a dogovorene su i odredbe za isplatu jubilarnih nagrada, otpremnina, sistematski pregled jednom godišnje te reguliranje rada od kuće.

Kolektivni ugovor je, napominju iz STUH-a, rezultat višemjesečnih pregovora sindikalne podružnice i vodstva HTZ-a, pri čemu prenose poruku sindikalne povjerenice Slavije Jačan Obratov kako im je “želja da HTZ bude mjesto u kojem će raditi najbolji stručnjaci u turističkoj promociji, u zdravom i kompetitivnom poslovnom okruženju i radnim uvjetima dostojnim moderne nacionalne turističke organizacije”.

Sindikalna podružnica STUH-a u HTZ-u osnovana je prije dvije godine, ima 40 članova, a jedna od prvih inicijativa bila je pokretanje pregovora s poslodavcem kako bi se potpisao prvi kolektivni ugovor u više od 30 godina postojanja HTZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari