Britanci žele u Hrvatsku više nego prije pandemije

Foto: Pixabay.com

Srpanj će donijeti najveći broj polazaka iz britanskih zračnih luka od listopada 2019. godine, objavila je analitička tvrtka za zrakoplovstvo Cirium, izdvojivši Hrvatsku, uz Tursku i Grčku, kao odredištma s potražnjom iznad pretpandemijske razine.

Hina prenosi analizu BBC-ja prema kojoj se čini da se ukus britanskih putnika nakon covida promijenio, pa se tako potražnja za glavnim odredištima, kao što su Španjolska, Francuska i Italija, smanjila u usporedbi s pretpandemijskim razinama.

Letovi za Italiju i Francusku u srpnju su u usporedbi s istim mjesecom pretpandemijske 2019. smanjeni za 13 posto.

Španjolska je sa šest posto manje odlazaka ipak zadržala poziciju najpopularnijeg odredišta britanskih putnika, sa 14.962 rezervirana leta u srpnju.

U jeku priprema za godišnji odmor britanski diskontni zračni prijevoznik Easyjet potvrdio je pak da će tijekom srpnja, kolovoza i rujna u londonskoj zračnoj luci Gatwick ukinuti 1.700 letova.

Među razlozima za takvu odluku navodi sužen zračni prostor nad Europom i probleme u kontroli zračnog prometa.

Glasnogovornik EasyJeta rekao je da cijeli zrakoplovni sektor očekuje “izazovne uvjete ovog ljeta” jer je zatvaranje ukrajinskog zračnog prostora zbog ruskog rata izazvalo gužve na ‘nebu’ i poremetilo letove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari