Na Kvarneru u prvih pola godina gotovo 4,5 milijuna noćenja

Peter Fazekas/Pexels

U Primorsko-goranskoj županiji u prvoj polovini godine u komercijalnom turističkom smještaju ostvareno je sedam posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. te šest posto više u odnosu na isto razdoblje lani, priopćeno je u četvrtak iz Turističke zajednice Kvarnera.

Hina navodi kako su se u prva dva tjedna lipnja nastavili dobri rezultati te je u prvom tjednu ostvareno 69 posto, a u drugom tjednu 15 posto više noćenja u usporedbi s istim razdobljima 2019.

U trećem tjednu lipnja ostvareno je manje noćenja s obzirom da je blagdan Tijelova i 2019. i 2022. godine padao kasnije, napominju iz TZ Kvarnera te dodaju da je lipanj gotovo na razini 2019. godine.

Gosti s najvažnijeg, njemačkog tržišta ostvarili su 12 posto više noćenja u prvih šest mjeseci.

Iz TZ Kvarnera ističu da su u prvoj polovini godine na Kvarneru, ako se komercijalnom smještaju pribroje noćenja ostvarena u nekomercijalnom smještaju, ostvarena gotovo 4,5 milijuna noćenja.

Od siječnja do lipnja, najviše noćenja ostvareno je na otoku Krku (1,5 milijuna noćenja ili tri posto više nego 2022.), zatim na Cresu i Lošinju, opatijskoj i crikveničko-vinodolskoj rivijeri, te na Rabu i u tzv. riječkom prstenu. U Gorskom kotaru bilo je 55 tisuća noćenja ili 17 posto više nego lani.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari