Čekaju li nas gužve na aerodromima tijekom ljetnih mjeseci?

Osim visokih cijena hrvatski turizam, ali i turizam u cijeloj Europskoj Uniji (EU), ovog bi ljeta mogao imati još jedan veliki izazov. Eurocontrol, regulator zračnog prostora u Europi, saopćio je, kako prenosi portal dnevnik.hr, da treba očekivati “…izazovno ljeto”.

U zračnom prostoru EU, kako navode, bi se trebalo naći oko 33.000 letova dnevno tijekom idućih osam tjedana, što je osam posto više nego lani.

The Times je također izvjestio da bi kontrolori leta na mnogim popularnim turističkim destinacijama mogli postati preopterećeni, a gužve se mogu očekivati na destinacijama poput Reimsa, Marseillesa, Atene, Budimpešte, a slične prognoze izdane su i za London, Barcelonu, Bruxelles, Varšavu i Zagreb, posebice petkom i tijekom ljetnih vikenda.

Moguća su kašnjenja letova ili njihova preusmjeravanja na duže rute kako se zračni prostor ne bi previše zgusnuo.

“Ovo ljeto u Europi je izazovno jer imamo manje dostupnog zračnog prostora zbog rata u Ukrajini i vojnih potreba… Svatko treba odigrati svoju ulogu. Zračne luke moraju imati dobro osoblje, vitalno je za usluge zračnog prometa osigurati dovoljno kapaciteta, a zrakoplovne tvrtke trebaju se pridržavati svojih rasporeda”, rekao je Raúl Medina, glavni direktor Eurocontrola, prenosi dnevnik.hr.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari