HTZ daje gotovo tri milijuna eura za projekte u turizmu

Image by wirestock on Freepik

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u utorak je odobrilo gotovo 2,9 milijuna eura za 59 projekata regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu, javlja Hina.

Isti je iznos odobren i za 275 projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu.

U sklopu odabira projekata udruženih turističkih zajednica odobreno je više od 2,5 milijuna eura za ukupno 140 projekata, priopćeno je iz HTZ-a.

Uz to, Turističko je vijeće usvojilo i odluku o odobrenju sredstava za provedbu marketinške suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima u 2023. godini, kojom je odobreno ukupno 164 tisuće eura za marketinške i PR suradnje sa 16 hrvatskih sportaša, među kojima su primjerice Donna Vekić, Sandra Perković, Barbara Matić, braća Sinković, braća Fantela, Matea Jelić, Ivica Kostelić i drugi.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić istaknuo je da kontinuirani razvoj ukupne hrvatske turističke ponude s posebnim naglaskom na područja udruženih turističkih zajednica, odnosno turističkih zajednica na nedovoljno razvijenim područjima i kontinentu, predstavlja njihov strateški i dugoročni cilj.

Svoj komentar dala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac napomenuvši kako je hrvatski strateški cilj razvoj cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženog turizma, budući da je to preduvjet za održivost i konkurentnost hrvatskog turizma u budućnosti.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari