LinkedIn opet otpušta, bez posla 668 zaposlenika

Pixabay.com
Ured LinkedIn-a, Foto: Pixabay.com

Microsoftov LinkedIn priopćio je da će otpustiti 668 zaposlenika u svojim inženjerskim, financijskim i talent timovima, u drugom krugu smanjenja radnih mjesta usljed usporavanja rasta prihoda.

Smanjenjima, koja pogađaju više od tri posto od 20.000 zaposlenika, pridodaju se desetci tisuća gubitaka radnih mjesta ove godine u tehnološkom sektoru u uvjetima neizvjesne ekonomske perspektive, objavio je Reuters.

“Dok prilagođavamo naše organizacijske strukture i pojednostavljujemo donošenje odluka, nastavljamo ulagati u strateške prioritete za našu budućnost, kako bismo osigurali kvalitetne usluge i vrijednost za članove i klijente”, naveo je LinkedIn na blogu.

Tehnološki sektor je u prvoj polovici godine otpustio 141.516 zaposlenika u usporedbi s oko 6.000 prije godinu dana, podaci su tvrtke za zapošljavanje Challenger, Gray & Christmas.

LinkedIn zarađuje prodajom oglasa i naplaćivanjem pretplata stručnjacima za zapošljavanje i prodaju, koji koriste mrežu za pronalaženje odgovarajućih kandidata za posao. U četvrtom tromjesečju svoje fiskalne 2023. godine, prihodi LinkedIna porasli su za pet posto na godišnjoj razini, u usporedbi s deset posto, u prethodnom tromjesečju.

Microsoft je kao probleme za LinkedIn naveo usporavanje zapošljavanja zajedno s padom potrošnje na oglašavanje, iako nastavlja dodavati nove članove svojoj zajednici od 950 milijuna.

LinkedIn je u svibnju, podsjeća Reuters, odlučio ukinuti 716 radnih mjesta u prodajnim, operativnim i timovima za podršku kako bi pojednostavio svoje operacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari