Kampovi u prvih šest mjeseci nadmašili 2019. godinu za čak 22 posto

Foto: Pexels

Od početka godine do kraja lipnja u hrvatskim je kampovima bilo sedam posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, a za 22 posto u odnosu na 2019. godinu, pri čemu prednjače gosti iz Njemačke, izvijestilo je u utorak Kamping udruženje Hrvatske (KUH), a prenosi agencija Hina.

U priopćenju su apostrofirani odlični rezultati u dosadašnjoj sezoni, koji se mogu zahvaliti i ulaganjima u kvalitetu, pri čemu je istaknuto da hrvatski kamping sektor, s 833 kampa prihvatnog kapaciteta većeg od 255 tisuća gostiju, ostvaruje čak 24 posto svih noćenja turista u Hrvatskoj.

Do kraja lipnja najviše je gostiju došlo iz Njemačke, s ostvarenih 2,25 milijuna noćenja i porastom u odnosu na prethodnu godinu od šest posto. Slijede gosti iz Slovenije, s rastom od četiri posto, Austrije, uz rast od šest posto, Poljske, sa skokom od 25 posto, te gosti iz Nizozemske, uz 13 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Iz KUH-a navode kako su ove godine nastavljena ulaganja u sadržaje te povećanje kvalitete smještajnih objekata, kao i u zeleno i održivo poslovanje. Tako se već sada čak 44 posto od ukupnog “broja kreveta” nalazi u kampovima s četiri zvjezdice, a konstantno raste i udio kapaciteta u pet zvjezdica.

Kampiste će ove sezone diljem Jadrana tako dočekati brojne investicije, a između ostalih izdvaja se “jedna od najvećih greenfield investicija” u kampove u proteklih desetak godina – Aminessov Avalona Camping Resort na otoku Pagu, koji će prvi u Hrvatskoj gostima nuditi kamp-parcele s privatnim bazenima.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari