HZMO: Za isplatu jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine – 4.631.420,00 eura

pixabay.com
Pomoć starijim ljudima; ilustracija Foto: Pixabay.com

U petak, 21. srpnja 2023. godine, počinje isplata jednokratnog novčanog primanja (JNP) radi ublažavanja posljedica rasta troškova života korisnicima mirovine, stoji u priopćenju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), objavljenog na njiovoj stranici.

U skladu s Odlukom o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, Vlade Hrvatske od 16. ožujka 2023. godini, u ovoj isplati JNP bit će isplaćeno korisnicima kojima se, uz mirovinu ostvarenu u Republici Hrvatskoj, isplaćuje i mirovina iz inozemstva (mirovina iz država s kojima Republika Hrvatska ima sklopljen međunarodni ugovor o socijalnom osiguranju ili koje primjenjuju uredbe Europske unije o koordinaciji sustava socijalne sigurnosti) ili imaju navršenih razdoblja osiguranja u inozemstvu.

Navedeni korisnici bili su obvezni do 30. lipnja 2023. HZMO-u dostaviti dokaz o neto iznosu mirovine za ožujak 2023. godine, koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja ili izjavu da ne primaju inozemnu mirovinu.

Grafika; izvor: HZMO/www.mirovinsko.hr

JNP dobit će 49. 241 korisnik mirovine s inozemnim elementom, a za ovu isplatu osigurano je 4.631.420,00 eura iz Državnog proračuna Hrvatske.

Jednokratno novčano primanje korisnicima mirovina do sada je isplaćeno u ukupnom iznosu od 303.466.759,45 eura.

3 Odgovora

  1. Poštovani!”
    S obzirom da ste me vi kao državna kompanija poslali u mirovinu 2018 godine , prisilnu, jer sam u to vrijeme imao 7 moždanih udara . i tužio sam državu da neću u penziju ali sam izgubio u sudskom procesu protiv države, sad već 9 možadanih, stvorili ste mi dug prema državi od 100.00,00 kuna naračun ne plaćanja mirovinkih i socijalnih davanja . Kako sam dug podmirio ne u cijelosi jer nemam toliko, već 50.000,00 što mi je raditi dalje jer sam blokiran od strane Vaših institucija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari