EasyJet izvijestio o manjem gubitku u zadnja tri mjeseca 2023.

Pixabay.com
easyJet, Foto: Pixabay.com

Britanski niskobudžetni avioprijevoznik EasyJet izvijestio je o manjem gubitku u zadnja tri mjeseca 2023. godine zbog dobrih rezultata u poslovanju s organizacijom odmora koji su nadoknadili utjecaj sukoba u palestinskom Pojasu Gaze.

U prvom fiskalnom tromjesečju koje je završilo u prosincu 2023., EasyJet je poslovao s gubitkom prije oporezivanja od 126 milijuna funti, manjem za 5,3 posto nego u istom razdoblju 2022. godine.

Prihod je na razini grupe porastao za 22 posto, na 1,8 milijardi funti.

Kompanija je u zadnjim mjesecima prošle godine prevezla 19,4 milijuna putnika, za 13,5 posto više nego na kraju 2022. godine, prenosi Hina.

Poslovanje s organizacijom odmora zabilježilo je 48 posto više putnika i zaključilo je tromjesečje s dobiti od 30 milijuna funti, više nego dvostruko većom nego u istom razdoblju prethodne godine.

Procjenjuju da će smanjiti i gubitak u prvoj polovini poslovne godine, unatoč 40 milijuna funti “izravne” štete povezane s obustavom letova u Izrael i Jordan te slabom potražnjom u Egiptu pod utjecajem sukoba u okupiranom palestinskom Pojasu Gaze.

“Pozitivan trend vidljiv je i u poslovanju s odmorima u kojem i dalje očekujemo oko 35 posto više klijenata nego u istom razdoblju prošle godine”, napominju.

“Rezervacije letova i godišnjih odmora snažno su porasle u tradicionalno aktivnom razdoblju prodaje na prijelazu u novu godinu budući da su klijenti odlučili osigurati ljetni odmor u popularnim zemljama poput Španjolske i Portugala, ali i na udaljenijim odredištima, poput Grčke i Turske”, rekao je direktor Johan Lundgren.

9 Odgovora

  1. Mene prevezli nigdje nisu ni neće.
    Nikad više u avion ne bi sjela.
    A njima nek je i dalje sretno u poslovanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari