Snažna potražnja i skuplje karte pomogli prihodu “easyJeta”

pixabay.com
easyJet: ilustracija Foto: Pixabay.com

Britanski niskobudžetni avioprijevoznik “easyJet” izvijestio je da je treće poslovno tromjesečje zaključio s dobiti i većim prihodom zahvaljujući snažnoj potražnji za putovanjima i višim cijenama karata.

U tromjesečnom razdoblju do kraja lipnja kompanija je zabilježila dobit prije oporezivanja od 203 milijuna funti (233,6 milijuna eura). U istom prošlogodišnjem razdoblju poslovala je s gubitkom prije oporezivanja od 114 milijuna funti. Prihod je na razini grupe poskočio za 34 posto, na 2,36 milijardi funti.

“EasyJet” je, kako prenosi Hina, u razdoblju od travnja do lipnja preveza 23,45 milijuna putnika, za sedam posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

U kompaniji ističu snažnu potražnju za uslugama prijevoza i za aranžmanima za odmor, navodeći da im je prihod u turističkom poslovanju udvostručen, na 237 milijuna funti.

Poticaj prihodu bile su i više cijene karata, uz skok prihoda po sjedalu za 24 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Na temelju trenutnih rezervacija očekuju dobre rezultate i u četvrtom poslovnom tromjesečju, s očekivanim kapacitetom od oko 29 milijuna sjedala.

„I dalje bilježimo dobar zamah na početku četvrtog tromjesečje u kojem ćemo imati više od 160.000 letova”, rekao je izvršni direktor Johan Lundgren.

Najavljuje i 15 posto veće kapacitete ove zime, ističući da bilježe veće rezervacije nego u istom lanjskom razdoblju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari