Zračna luka Dubrovnik ove godine s 57 milijuna eura prihoda

Pixabay.com
Zrakoplov, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Zračna luka Dubrovnik trebala bi do kraja godine ostvariti promet od 2,4 milijuna putnika, prihod se procjenjuje na 57 milijuna eura, što je oko 13 posto više nego lani, a očekuje se dobit od oko 5,4 milijuna eura, istaknuto je u ponedjeljak na godišnjoj konferenciji za medije.

Glavni direktor Viktor Šober izjavio je kako će rashodi iznositi 51 milijun eura.

“To je 19 posto više nego lani. Imali smo usklađenja i inflatorne mjere, uz manje investicijske cikluse, i tu je nastala razlika”, objasnio je.

Po njegovim riječima, u idućoj se godini očekuje 2,9 milijuna putnika, čime bi se prestigla rekordna 2019. godina, prenosi Hina.

Najveći rast u broju letova, od 17 posto, očekuje se prema srednjoj i zapadnoj Europi, temeljeno na suradnji s Ryanairom.

“Oni će u Dubrovniku imati bazu s dva zrakoplova i održavati 18 linija, od kojih tri cjelogodišnje – London, Dublin i Beč. Pregovaramo o dodatnim zimskim linijama i s drugim kompanijama, a nastavit ćemo suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom i EasyJetom za Frankfurt, Istanbul i London”, rekao je Šober.

Komercijalni direktor dubrovačke zračne luke Ivan Maslać najavio je još dvije nove linije, za Lisabon (EasyJet) i Rijad (Flynas).

“Saudijska Arabija je u velikoj ekspanziji. To nam je dugoročni ‘hub’ ne samo za saudijske turiste, već i kao poveznica prema Australiji i Novom Zelandu. Očekujemo suradnju s još nekim saudijskim kompanijama. A Lisabon nam otvara vrata Južne Amerike, odakle očekujemo zanimljiv broj turista”, objasnio je Maslać.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari