Dodijeljeni ugovori vrijedni 102,9 milijuna eura za projekte 56 lokalnih akcijskih grupa

Pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je 102,9 milijuna eura vrijedne ugovore za provedbu projekata 56 lokalnih akcijskih grupa (LAG).

“Odabrani LAG-ovi za razdoblje 2023-2027. obuhvaćaju čak 2.410.992 stanovnika, 54.730,23 kvadratnih kilometara površine RH te će provesti oko 355 natječaja, a između ostalog planira se modernizacija 988 poljoprivrednih gospodarstva i digitalizacija njih 262, kao i ulaganja u proizvodnju obnovljive energije”, izjava je ministrice Vučković koja se prenosi u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Vučković je istaknula kako će provedbom lokalnih razvojnih strategija LAG-ovi promicati zapošljavanje, rodnu ravnopravnost, uključujući sudjelovanje žena u poljoprivredi, socijalnu uključenost i lokalni razvoj u ruralnim područjima te kružno biogospodarstvo i održivo šumarstvo, pri čemu lokalno stanovništvo ima mogućnost izravnog utjecaja na poboljšavanje kvalitete života u svojim lokalnim zajednicama, prenosi Hina.

Svih 56 LAG-ova je udovoljilo uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o provedbi intervencije 77.06. “Potpora LEADER (CLLD) pristupu” iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027.

“Odabrani LAG-ovi za razdoblje 2023.-2027. planiraju otvoriti 179 novih radnih mjesta kroz provedbu projekata, daljnji razvoj za 446 ruralnih poduzeća (poljoprivrednih i nepoljoprivrednih) te provesti 878 projekata koji su povezani s konceptom Pametnih sela, kao i obuhvatiti više od 500.000 stanovnika u ruralnom području s projektima male infrastrukture (društvene, komunalne, socijalne itd.)”, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Partnerstvo LAG-a je sastavljeno od dionika iz svih sektora/interesnih skupina, a povezivanje različitih sektora doprinosi snažnom partnerstvu koje može kvalitetnije odgovoriti svim izazovima u lokalnoj zajednici.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari