PGŽ: Za male potpore u poljoprivredi 320.000 eura

Pixabay.com
Poljoprivreda, ilustracija Foto: Pixabay.com

Primorsko-goranska županija objavila je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za mjere u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. za što će izdvojiti gotovo 320.000 eura.

Pročelnica za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban rekla je na konferenciji za novinare da je rok za podnošenje zahtjeva 6. prosinca, a prijaviti se mogu upisana poljoprivredna gospodarstva, koja poljoprivrednu proizvodnju ili preradu obavljaju na ruralnom području Županije, u kojoj im je i sjedište.

Podupire se osnivanje i razvoj OPG-a, održivo gospodarenje ugljikom u poljoprivredi, primjena stajskog gnojiva i provedba nitratne direktive,  sufinanciranje nabave poljoprivredne mehanizacije i opreme, edukacija, promocija i marketinška priprema proizvoda, sufinanciranje ulaganja u obnovljive izvore energije, potpora radu poljoprivrednih zadruga te okrupnjavanje poljoprivrednog posjeda.

Pojedini korisnik, piše Hina, može se prijaviti na najviše dvije mjere, a moguće potpore su od 80 do 100 posto prihvatljivih troškova, u rasponu od dvije do osam tisuća eura.

Pročelnica je spomenula i da je za razvoj i jačanje konkurentnosti malog gospodarstva u 2023. poduzetnicima u Županiji raspoređen 1,1 milijun eura.

Sufinanciralo se poticanje razvoja poduzetničkog potencijala, zapošljavanje žena i priprema i prijava projekata za EU fondove. Zaprimljeno je 218 prijava, od kojih je 174 ispunilo uvjete natječaja, a 157 ostvarilo pravo na potporu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari