Zbog oluje Isha otkazuju se i preusmjeravaju letovi za Veliku Britaniju i Irsku

Pixabay.com
Ryanair, ilustracija Foto: Pixabay.com

Putnici koji lete za Veliku Britaniju i Irsku prisiljeni su dugo čekati ili preusmjeravati svoje letove u druge zemlje, dok oluja Isha “skreće” avione s kursa.

Putnici na letu FR633 Ryanaira iz Kopenhagena za Dublin, imali su neugodno iskustvo koje je završilo kao desetosatno putovanje do drugog odredišta. Ovaj let, koji obično traje oko dva sata, ovaj je put preusmjeren u Manchester, a putnici su prije toga čekali dodatna četiri sata. U svom drugom pokušaju da stigne do Dublina, avion kružio je tri sata prije nego što je preusmjeren u Liverpool.

Britanska meteorološka agencija objavila je na društvenoj mreži X da Isha donosi jaku kišu i vjetar u mnoge dijelove zemlje. Sjeveroistočna Škotska stavljena je na najvišu razinu pripravnosti zbog “ekstremno jakih” vjetrova koji bi mogli ugroziti živote i uzrokovati strukturnu štetu na zgradama.

Ryanair je najveći europski čarter prijevoznik i suočava se s velikim negativnim utjecajem ove oluje, prenosi Bloomberg.

Ali, to nije jedini zrakoplovni prijevoznik u takvoj situaciji. Let Wizz Aira za London iz Krakowa u Poljskoj preusmjeren je u Eindhoven u Nizozemskoj nakon četiri sata, a prije toga je tri puta pokušao sletjeti u londonsku zračnu luku Gatwick.

Zračna luka Dublin objavila je na društvenim mrežama da, iako je otvorena, Isha predstavlja “značajan izazov” za odlazne i dolazne letove. Od nedjelje do 21:30 po lokalnom vremenu, avioprijevoznici su otkazali 148 letova u Dublinu.

19 Odgovora

  1. Ni jednom do sada se nije desilo da avion nije sletio na ovaj ili onaj nacin, tako da nema brige!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari