Ryanair smanjuje broj letova zbog kašnjenja naručenih Boeingovih zrakoplova

pixabay.com
Irski niskobudžetni prijevoznik, ilustracija Foto: Pixabay.com

Irski diskontni avioprijevoznik Ryanair objavio je u četvrtak da će znatno smanjiti broj letova ove jeseni zbog kašnjenja naručenih Boeingovih zrakoplova.

Ryanair, jedan od najvećih kupaca Boeingovih zrakoplova, navodi u priopćenju da je u razdoblju od rujna i prosinca očekivao isporuku 27 zrakoplova.

Hina pojašnjava kako zbog kašnjenja u proizvodnji u pogonu Spirit Fuselage u Wichiti, u saveznoj državi Kansas, te zastoja u popravcima i isporukama u Seattleu sada očekuju da će im od listopada do prosinca biti isporučeno samo 14 zrakoplova.

Ryanair će zato od kraja listopada smanjiti broj letova, izvijestili su, dodajući da će putnike obavijestiti idućih dana elektronskom poštom.

Iz baze u belgijskom Charleroiju povući će tri zrakoplova, dva iz Dublina i pet iz zračnih luka u Italiji, uključujući Bergamo, Napulj i Pisu. Planiraju smanjiti broj zrakoplova i u britanskoj zračnoj luci East Midlands, kao i u Portu i Koelnu.

“Trenutno procjenjujemo da kašnjenja isporuka neće značajno utjecati na naš ciljani promet u ovoj godini od 183,5 milijuna (putnika)”, rekao je izvršni direktor grupe Michael O’Leary.

“No, ako se kašnjenja pogoršaju ili se protegnu i na od siječnja do ožujka 2024. godine, možda ćemo morati ponovno razmotriti procjenu i blago je sniziti”, dodao je O’Leary.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari