Ryanair udvostručio prihode

Foto: Pixabay.com

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair više je nego udvostručio svoje prihode u fiskalnoj godini koja je završila u ožujku zahvaljujući snažnom oporavku putničkog prometa.

Ukupni operativni prihodi najvećeg europskog zračnog prijevoznika porasli su na 10,78 milijardi eura, sa 4,8 milijardi godinu dana ranije, pokazalo je financijsko izvješće koje prenosi Mina.

Dobit prije oporezivanja iznosio je 1,4 milijarde eura, dok je prošlu fiskalnu godinu zaključio s gubitkom od 429,8 milijuna.

Promet putnika u fiskalnoj godini 2022./2023. skočio je 74 posto na 168,6 milijuna putnika, objavila je tvrtka sa sjedištem u Dublinu.

Pozitivan godišnji rezultat pripisuje se snažnom oporavku prometa, povećanju cijena karata i povoljnoj zaštiti od izloženosti riziku promjene cijena goriva.

U prva tri mjeseca ove godine, četvrto tromjesečje fiskalne godine 2022./2023. , tradicionalno slabo razdoblje za prijevoznike, Ryanair je zabilježio gubitak od 154 milijuna eura.

U intervjuu za Financial Times, izvršni direktor tvrtke Michael O’Leary istaknuo je kako strategija daljnjeg rasta podrazumijeva preuzimanje još većeg udjela u konkurenciji na europskom nebu.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari